Corul ORFEU – concerte peste hotare, dar şi în faţa publicului devean

În perioada 6-9 decembrie 2018 a avut loc la Bratislava-Republica Slovacă, ediţia a XIII-a a Festivalului Muzical Internaţional de Crăciun şi Advent care a inclus şi o secţiune de concurs pentru ansambluri (orchestre şi coruri) .

În competiţie s-au înscris 11 formaţii din Austria, Belarus, Republica Cehă, Estonia, Irlanda, Polonia, Africa de Sud şi România, care au participat la una sau mai multe secţiuni din concurs.

Corul ORFEU al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva, dirijat de prof. Gelu Onţanu-Crăciun şi acompaniat la pian de prof. Mariana Onţanu-Craciun a fost singurul ansamblu participant din România. În cadrul festivalului, corul a susţinut în data de 6 decembrie un concert la Biserica Iezuită, în data de 7 decembrie un alt concert, la Sala de concerte „Klarisky”, iar în data de 8 decembrie a participat la concurs în cadrul categoriei „Coruri de tineret sub 21 de ani”, unde s-au înscris cele mai multe formaţii.

Competiţia a fost una dificilă, corurile participante dovedind un înalt nivel de pregătire şi ţinută artistică. Punctajul obţinut de Corul ORFEU (90 de puncte) a situat formaţia în partea superioară clasamentului, corul fiind distins cu Diploma „Gold Band”, adică AUR. Comunicarea rezultatelor a avut loc în seara zilei de 8 decembrie şi a fost urmată de Gala Laureaţilor, formaţiile laureate concertând pe scena amenajată în Târgul de Crăciun din piaţa centrală a Bratislavei. În cadrul galei, Corul Orfeu a ţinut să dedice un moment special sărbătoririi Centenarului, intonând piesa „Binecuvântează, Doamne, România” şi fluturând cu mândrie steagul tricolor.

Corul ORFEU mulţumeşte pentru sprijinul acordat în acest proiect conducerii şi colectivului liceului, profesorilor însoţitori, părinţilor şi nu în ultimul rând Primăriei Municipiului Deva care a acordat finanţare pentru deplasarea la acest festival.

În data de 13 decembrie 2018, ora 18:00, Corul ORFEU va susţine, alături de Corul de copii ARLECHINO de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva, tradiţionalul Concert de colinde şi muzică sacră ce va avea loc la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”-Deva.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.