Crişcior: Canalizarea şi apa potabilă o prioritate pentru administraţia locală

Condiţiile unei vieţi moderne presupun asigurarea unor cerinţe de igienă pentru toţi locuitorii unei aşezări. În comuna Crişcior, conducerea primăriei încearcă să îndeplinească această cerinţă şi pentru locuitorii satului Zdrapţi, unde este necesară construirea unei reţele de alimentare cu apă şi a uneia de canalizare. Potrivit primarului Ovidiu Furdui, acest obiectiv de infrastructură reprezintă o prioritate, motiv pentru care a fost finalizat un studiu de fezabilitate care are ca subiect construirea celor reţele de infrastructură.

„Proiectul de alimentare cu apă şi cel de canalizare sunt aşteptate de foarte multă lume în satul Zdrapţi. Oamenii îşi doresc să aibă locuinţele racordate la utilităţi pentru că vorbim de minime cerinţe ale vieţii sociale. Este un proiect care va schimba condiţiile de trai ale locuitorilor din satul Zdrapţi”, a menţionat primarul comunei Crişcior.

El a arătat că operatorul regional de apă Apa Prod se va ocupa de introducerea reţelei de apă rece, iar administraţia locală va încerca că găsească finanţarea potrivită pentru lucrările la reţeaua de canalizare.

În acest sens, una dintre variante ar putea fi accesarea unei finanţări nerambursabile prin AFIR, în condiţiile în care instituţia poate accepta şi proiecte pentru localităţi care numără mai puţin de 1.000 sau 2.000 de locuitori.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.