.

Crişcior: Liceul, reabilitat energetic cu ajutorul fondurilor din PNRR

Programele europene şi guvernamentale de finanţare nerambursabilă a unor investiţii locale reprezintă „o gură de oxigen” pentru administraţia locală din judeţul Hunedoara. Primăriile care au înţeles că prin elaborarea unor proiecte fezabile pot câştiga finanţări importante au numai de câştigat.

Este şi cazul comunei Crişcior, unde primăria a câştigat recent trei finanţări nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea celor trei proiecte depăşind 20 de milioane de lei. Contractele de finanţare au fost semnate deja de primarul Ovidiu Ilie Furdui, care aşteaptă acum să mai semneze un nou proiect ce a fost declarat eligibil.

„Am reuşit, cu sprijinul echipei din primărie, să câştigăm trei proiecte de finanţare prin PNRR. Sunt investiţii importante pentru comunitatea locală, mai ales că una dintre ele se referă la liceul din Crişcior, acolo unde avem şi finanţarea cea mai consistentă. Fondurile europene reprezintă un ajutor important pentru noi, mai ales că bugetele locale nu pot suporta investiţii mari”, a apreciat primarul Ovidiu Furdui.

Cel mai mare proiect se referă a reabilitarea energetică a liceului din comuna Crişcior, valoarea fondurilor câştigate ridicându-se la 11,7 milioane lei. Sunt vizate corpurile A şi C, unde lucrările vor fi executate pe suprafeţe mari, stabilite în funcţie de un raport tehnic. Beneficiile proiectului se vor vedea ulterior prin reducerea costurilor cu utilităţile.

Un alt proiect se refecră la implementarea unui sistem format din 50 de camere video pentru monitorizarea spaţiului public şi asigurarea unui climat de siguranţă pentru oameni. Vor mai fi montate două noi staţii de autobuz dotate cu posibilităţi de conectare la Internet şi dispozitive de încărcare a telefoanelor mobile. Proiectul are o valoare de peste 1,3 milioane lei.

În calculele primăriei a intrat şi reabilitarea energetică a căminului cultural din Crişcior. Proiectul are o valoare de 863.000 lei şi prevede înlocuirea acoperişului clădirii, schimbarea sistemului de iluminat şi izolarea termică a clădirii.

Cel de-al patrulea proiect, pentru care finanţarea va fi semnată în curând, se referă la înfiinţarea unor centre de colectare cu aport voluntar, încurajându-se astfel colectarea selectivă a deşeurilor de la populaţie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate