Declaraţie politică: România în stare de ȘOC

Prețurile la pompă sunt pe cale să se dubleze față de anul trecut pe vremea aceasta. Agricultorii, cei care ne pun pâinea pe masă, plătesc acum motorina cu 90%  mai scump decât anul trecut, și îngrășămintele cu 300% mai scump decât anul trecut. Electricitatea, gazul, alimentele – toate au lăsat românii fără bani.

Românii tac, încă – sunt în stare de șoc. Dar este liniștea de dinaintea furtunii. Unii dintre ei și-au luat credite  la bănci cu speranța că vor avea un venit și în viitor cu care să le ramburseze. Agricultorii și-au luat credite cu dobânzi foarte mari pe care au trebuit să le garanteze cu pământurile pe care le au. Dar ce se va întâmpla când firmele vor intra în incapacitate de plată și vor urma restructurări? Ce se va întâmpla când vom avea poate  secetă sau o recoltă săracã?

Se tot vorbește despre o crizã alimentară și ni se dau asigurări că avem depozite suficiente, însă nimeni nu ne dă asigurări că aceste depozite vor fi la dispoziția românilor atunci când va fi nevoie și nu vor lua calea exportului . Pentru că adevărul este că statul nu poate controla agricultorii privați.  Avem nevoie de un guvern care să ofere garanții agricultorilor pentru ca ei să nu își lucreze pământurile cu teama că le vor pierde. Avem nevoie ca guvernanții să ajute la scăderea prețurilor la carburanți, astfel încât economia să funcționeze, să nu se blocheze. Avem nevoie de politicieni onești care să ne spună exact cum stau lucrurile.

Ne aflãm de fapt într-o crizã, Televiziunile însă întârzie să o spună, însă oamenii o trăiesc deja. I-am întrebat pe români, domnule Iohannis și domnule Ciucă, ce cred,care sunt cauzele creșterii prețurilor la carburanți. Românii însă pot vedea după perdeaua de fum pe care guvernanții au întins-o ca să acopere realitatea. Românii știu că nu este războiul, domnule Iohannis. Românii știu că nu sunt benzinăriile și nici Consiliul Concurenței, domnule Ciolacu, pentru că, dacă nu vă amintiți, nu ați scăzut accizele la carburanți. Guvernul dumneavoastra nu a făcut asta. Este lipsa de viziune a guvernanților. Este lipsa de empatie, lipsa de emoție a guvernanților pentru responsabilitatea funcției pe care o ocupă. E lipsa unui plan „încotro mergem” și astfel certitudinea este că ajungem unde nu vrem să fim.

Săraci și cu datorii.

15.06.2022

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.