.

Două reţete culinare delicioase, de la cititoare

Ciorbă de lășcuțe cu afumătură

Ingrediente: 350 g ciolan afumat, 300 g paste lășcuțe, 200 ml borș, 2 morcovi, țelină, 200 ml suc de roșii, o ceapă.

Mod de preparare: 

Legumele se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală mai mare cu apă, în care s-a adăugat o linguriță de sare. Ciolanul se porționează și se pune la fiert împreună cu zarzavaturile. Când legumele și carnea  sunt aproape fierte, se adaugă și lășcuțele, ciorba se condimentează cu sare și piper. Pastele se fierb aproximativ 10 minute, apoi în ciorbă se toarnă borșul și sucul de roșii. Ciorba se drege cu smântână și se poate servi cu ardei iute.

Carne de curcan cu legume

Ingrediente: 500 g mazăre, 300 g carne de curcan, 60 g. pastă de roșii, un morcov, o ceapă, un ardei gras, ulei, mărar, sare și piper.

Mod de preparare: 

Mazărea se pune la fiert în apă cu sare, iar legumele se toacă mărunt. Se pregătește apoi o cratiță cu ulei, în care se călește, la început ceapa tocată, apoi ardeiul și morcovul. Când legumele s-au înmuiat suficient, se adaugă carnea de curcan, tăiată cubulețe, care se prăjește ușor, împreună cu legumele. După aproximativ zece minute, peste ingredientele din cratiță se toarnă 100 ml de apă, iar cratița se acoperă cu un capac. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă și mazărea fiartă, apoi bulionul, amestecându-se ușor, după care mâncarea se condimentează cu sare și piper. Se mai lasă la foc mic 5-10 minute, iar la final se adaugă verdeața și focul se stinge.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate