Echilibru – Administrație publică pe ușa din dos?

Că nu există strategie sau plan coerent de acțiune la nivel județean, nu există o echipă care să aibă o viziune clară asupra dezvoltării programate, ci doar partidul care menține în stare de dependență administrația locală pentru a îndeplini dorințele conducătorilor este clar pentru toată lumea.

În noua orânduire a devenit o chestie politică specifică deja județului Hunedoara, un clientelism de partid, o așezare de putere și bani care se reflectă prin alocări de fonduri tip P.N.D.L., iar  proporția și fenomenul sunt vizibile într-o simplă analiză.

Nu există reguli clare, nu există priorități care să determine modul în care se  pregătesc aceste proiecte, ci doar muncă de „convingere” din partea președintelui P.S.D. Nistor Laurențiu, după cum a declarat deputatul Marica Sorin pentru Hunedoara Liberă, în noiembrie 2017: „La nivelul județului Hunedoara situația este îmbucurătoare și datorită faptului că primarii au fost convinși de președintele organizației județene a P.S.D., domnul Laurențiu Nistor, să scrie și să depună proiecte”.

Ce legatură are acest domn cu P.N.D.L.? A făcut acest lucru în mod egal? A chemat toți primarii și i-a convins? Au făcut o comisie de specialitate împreună cu Consiliul Județean, administrațiile locale și  Ministerul Dezvoltării Regionale? Au stabilit prioritățile? Au realizat o strategie și au făcut o listă?

Cum adică „i-a convins Nistor”, domnule Marica?

De cealaltă parte, primarul trebuie să își dezvolte localitatea, iar bugetele sunt insuficiente, indiferent despre cine discutăm și astfel se ajunge la partid, unde este coadă. Fiecare pentru el, fiecare pentru comunitatea pe care o conduce. Dacă primarul e „agreat”, o duce bine, are prioritate și primește îndemnuri, urmează acele sfaturi și ascultă întocmai ceea ce i se spune, indiferent de consecințe. Nu privește în dreapta, nici măcar în stânga și acceptă, pune capul în pământ și tace. Evident că în viitorii ani va trebui să accepte apoi o serie de alte lucruri care nu îi convin, dar nu are ce să facă!

Acesta este prețul pe care trebuie să îl plătească pentru că așa se face administrație în această zodie! Este posibil ca în 2020 lucrurile să se schimbe și nu se știe dacă vor mai veni bani, în cazul în care se schimbă culoarea guvernului!

Există și al doilea tip de primar, primarul care nu este „agreat”, pentru că are altă culoare sau pentru că nu tace și nu pune capul în pământ. Pentru acesta lucrurile sunt mai simple, nu e îndemnat de nimeni, nu îl sună nimeni, nu îl așteaptă nimeni la C.J. și nici la București. Este de capul lui!.

Aceasta este o parte a strategiei de dezvoltare a județului Hunedoara în acești primi doi ani de conducere P.S.D.-istă!

P.S. În cazul în care vreunul dintre conducătorii partidului dorește să avem o dezbatere pe acest subiect, cu toate că ei știu că tot ceea ce e scris aici e 100% real și nu au contestat niciodată, „Echilibru” atașează o pagina din broșura cu Programul P.S.D. Hunedoara Puternică din 2016.

Știm că acel program a fost scris de oameni competenți, care au crezut în acel proiect, el a fost conceput de specialiști care au crezut că odată câștigat județul, se va face administrație, nu politică!

Cristian Gros

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.