Elevii ar putea avea „săptămâna verde” la școală, dar și o nouă materie: Educație pentru mediu

Elevii ar putea avea la școală o așa numită „săptămână verde”, în care să discute despre mediu și schimbările climatice. Ministrul Educației spune că susține această propunere. Iar din 2023 ar urma să fie introdusă o nouă materie la școală: educația pentru mediu.

Pe lângă săptămâna „Şcoala altfel”, elevii ar putea avea la școală în viitor o „săptămână verde”, axată pe problemele de mediu.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că susține măsura. Ar urma să fie schimbată structura anului școlar, dar nu se știe deocamdată de când. Iar elevii ar urma să iasă în teren.

„O săptămână verde în care elevii să poată ieși din școală și să înțeleagă într-o manieră cât se poate de directă, în natură, care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului – și cele bune, și cele rele – pentru a putea face diferența și pentru a putea face alegeri inteligente”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut declarația la un eveniment la Palatul Cotroceni, unde a fost pus în dezbatere un raport despre educația privind schimbările climatice.

Săptămâna aceasta a intrat în vigoare și o lege care prevede ca din anul școlar 2023-2024 elevii să studieze o nouă materie: educația pentru mediu.

Cum anume vor fi ținute aceste ore trebuie să stabilească autoritățile până la finalul acestui an. /www.europafm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.