Festivalul “Opera Nights” revine la Castelul Corvinilor

Festivalul „Opera Nights” revine la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea culturală fiind programată să aibă loc în zilele de 17 şi 18 iulie, în aer liber.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria municipiului Hunedoara, care şi-au propus să ofere publicului meloman din judeţ şi din ţară spectacole de înaltă ţinută artistică. La ediţia din acest an vor fi prezentate spectacolele „Trubadurul”, de Verdi, şi „Turandot”, de Puccini. 

„Trubadurul” este una dintre cele mai intense opere ale lui Verdi, mai dramatice şi paradoxal, accesibile publicului, titlul fiind încă de la premieră (Roma, 1853) un succes de proporţii şi păstrându-se de atunci în stagiunile operelor cu consecvenţă.

„Turandot” este o operă în trei acte care a avut premiera mondială la 25 aprilie 1926, la Teatro alla Scala din Milano. Ultimele zece minute ale operei au fost compuse de Franco Alfano, Puccini decedând înainte de terminarea lucrării.

Acţiunea este plasată în China şi începe cu un mandarin care citeşte decizia prinţesei Turandot care hotărăşte ca pretendenţii ei trebuie să îndeplinească două condiţii pentru a le fi acceptate propunerile: să aibă sânge regal şi să poată dezlega trei ghicitori.

Accesul la spectacole va fi liber, în limita locurilor disponibile, şi cu respectarea unor măsuri de siguranţă sanitară ce vor fi anunţate, în curând, de organizatori. Spectacolele din cadrul festivalului de operă vor începe la ora 21,00.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.