Finalizarea implementării proiectului – “Tradiții și Obiceiuri de Nuntă de pe Valea Mureșului, din Ținutul Pădurenilor”

Editura Accent Media Anunță finalizarea implementării proiectului editorial, “Tradiții și Obiceiuri de Nuntă de pe Valea Mureșului, din Ținutul Pădurenilor”, proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul ediției de poezie 2021.

Proiectul își propune o abordare stilistică, conceptuală, de limbaj și conținut, care vizează conservarea tradițiilor și obiceiurilor satului autentic românesc, tradiții și obiceiuri care până acum au fost transmise prin viu grai, din tata-n fiu, fiind folosite cu diferite ocazii, în pragul zilelor de sărbătoare sau a evenimentelor importante din viața membrilor comunității, adunate acum în cadrul unui volum de poezie, cu  tiraj de 500 exemplare, pe baza textelor culese de reprezentanții Asociației Culturale “Dubașii Lăsău”.

Prin implementarea proiectului ne propunem promovarea satului transilvănean românesc, conservarea patrimoniului cultural imaterial, păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, în cazul de față cuprinse într-un volum de poezie, din dorința de a se păstra  pentru a fi transmise generațiilor viitoare.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.