Gimnastică: Ana Bărbosu, două medalii la Cupa Mondială Challenge de la Osijek

La 16 ani, debutantă la o etapă de cupă mondială, Ana Maria Bărbosu a avut multe emoții în finalele pe aparate de la competiția internațională care s-a desfășurat la Osijec (Croația).
Ea și-a început exercițiul pe care l-a prezentat în finala de la bârnă cu emoții și cu o ratare. Având cea mai mare dificultate (5.6) a reușit să câștige bronzul, cu 12.433, fiind devansată de campioana mondială, Pauline Schaeffer (Germania, 13.366) și de Ana Derek (Croația, 13.133).În acceași finală de la bârnă Silviana Sfiringu s-a clasat pe locul V cu 11.800.
În finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a repetat evoluția bună din calificări, a fost notată cu 13.333, punctaj cu care a câștigat medalia de aur.Medalia de argint a fost câștigată de Ana Derek (Croația 13.266) iar cea de bronz i-a revenit turcoaicei Uctas Sanli Goksu (12.800).
Sâmbătă, Silviana Sfiringu a cucerit medalia de bronz în finala de la paralele de la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Osijek Gimnasta din România a fost notată cu 12.466, notă mai mică decât în calificări, când a obţinut 12.633. Medalia de aur a revenit sportivei ungare Zoja Szekely (13.800), urmată pe podium de Sarah Voss (Germania, 12.800).
După concursul din Croa­ţia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie)
Felicitări celor două spor­tive dar și antrenorilor de la CNPOJ Deva, Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.