Gimnastică: Sportivele de la LPS Cetate Deva, medaliate la Izvorani

În sala de gimnastică din Complexul Sportiv de la Izvorani s-au desfășurat recent întrecerile Campio­natelor Nationale indivi­duale de gimnastica pentru junioare categoriile I,II şi III, competiție la care au fost prezente toate junioarelor legitimate la această disciplină sportivă.

Au participat 112 sportive, care au reprezentat 14 cluburi din țară, inclusiv componentele loturilor naționale de junioare, de la Deva, București și de la Constanța , evoluția acestora fiind urmărită atât de ministrul Tineretului şi Spor­tu­lui, Eduard Novak cât și de președintele Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, dar și de reputatul tehnician, antrenorul emerit Octavian Bellu.
Gimnastele de la LPS Cetate Deva au reușit o serie de rezultate redutabile la această ediție de campionat națio­nal.În concursul de la indivi­dual compus al junioarelor III nivlul 2 de competiție, Alessia Volostciuc a reușit perfor­manța de a se clasa pe primul loc cucerind medalia de aur cu un total de 68,151 puncte. În finalele pe aparate de la această categorie, tânăra gim­nastă, pregătită de Adela Popa și Delia Olteanu, a cucerit medalia de aur la paralele și bârnă, o medalie de argint la sărituri iar colega ei de club, Alexandra Maria Drăgan-Curcă o medalie de bronz la paralele.
Gabriela Ariana Coțu a câș­tigat medalia de argint la individual compus în concursul de la categoria a II-a nivelul 3 cu 69.333 puncte iar Viviana Gînju a adus la palmaresul clubului devean o medalie de bronz. Andreea a câștigat medalia de aur la paralele iar Viviana o medalie de bronz la acealași aparat iar Cristina Maria Popescu a câștigat o medalie de argint la paralele în finala de la junioare II nivelul 4 competițional.
Concursul ultimelor două categorii din competiția de la Izvorani a fost foarte specta­culos disputa pentru medaliile ediției fiind interesantă. Deveanca Erica Elena Gogoașe, singura reprezentantă a clubului de la poalele Cetății, com­ponentă a lotului de junioare aflat în pregătire la Deva, a câștigat medalia de aur și titlul de campioană a Româ­niei la individual compus, cu un total de 49,650 puncte și o medalie de argint la paralele.
În sfârșit, la junioare I nivelul 6, Amalia Ghigoarță s-a situat pe locul al treilea la individual compus cucerind astfel o medalie de bronz ca și la paralele, bârnă și sol. Colega ei de club, Adina Crișan s-a clasat pe locul secund la paralele unde a cucerit o medalie de argint.
Menționez că noua campi­oană națională a României la cel mai superior nivel compe­tițional, cel al junioa­relor I, nivelul 6 este Amalia Puflea de la CSS Bârlad, care a câștigat titlul național cu un total de 54,600 puncte Ea este com­ponentă a lotului de junioare de la Deva, lot pregătit de antrenorii Gina Gogean -Groza, Monica Micu, Florin Ozun, tehnicieni coordonați de Lucian Sandu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.