Handbal feminin: Echipa României, calificată la EURO 2022

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul European – EHF EURO 2022, după ce a învins Austria cu scorul de 38-29 (19-13), la Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din Grupa a 2-a a preliminariilor.
Jucătoarele noastre au con­trolat jocul deși a fost înregistrată și o egalitate pe tabela de scor,în minutul 14, 8-8. La pauză, echipa antre­nată de Adrian Vasile şi Bent Dahl avea un avans de şase goluri pe tabelă, 19-13, iar după pauză a ajuns la zece goluri, 33-23 şi 37-27, iar scorul finala fost 38-29 pentru naționala României.
Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare, cu 12 goluri. Pentru România au mai înscris Cristina Laslo 4 goluri, Crina Pintea 4, Bianca Bazaliu 4, Lorena Ostase 4, Nicoleta Dincă 3, Sonia Se­raficeanu 2, Sorina Tîrcă 2, Alina Ilie 1, Alexandra Georgiana Subţirică Iovănescu 1, Corina Lupei 1.
Într-o altă partidă pentru calificarea la Euro 2022, Danemarca a dispus de Insulele Feroe cu 26-15 astfel că formația daneză a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 12 puncte, urmată de România, 7 puncte, Austria, 5 puncte, Feroe, 0 puncte.
Primele două clasate s-au calificat la EURO 2022, care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final e programată astăzi la Ljubljana. Astfel, cele 16 echipe au fost împărțite în 4 urne, pe baza rezultatelor din preliminarii și a rezultatului de la EURO 2020, patru echipe fiind deja repartizate: Ungaria în grupa A (care se va disputa la Ljubljana), Slovenia în grupa B (Celje), Macedonia de Nord în grupa C (Skopje) și Muntenegru în grupa D (Podgorica).
Conform urnelor stabilite de EHF, o variantă optimistă de grupă pentru România ar fi cu Polonia, Ungaria și Macedonia de Nord, în timp ce varianta pesimistă ar fi cu Norvegia, Olanda/Suedia și Germania.
Iată urnele:
1: Norvegia, Franța, Danemarca, Polonia;
2: Olanda, Muntenegru, Ungaria, Suedia;
3: Slovenia, Macedonia de Nord, Croația, Germania;
4: Spania, România, Serbia, Elveția.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.