Handbal feminin: SCM Rm. Vâlcea încă nu merge în Danemarca

Jucătoarele din Vâlcea așteaptă debutul în European League după ce Federația Europeană de Handbal a anulat meciul din prima etapă, din Danemarca, cu Viborg HK, programat pe 9 ia­nuarie. EHF a luat această decizie, după ce clubul danez a informat că are mai multe teste pozitive la Covid -19 la echipă.
Astfel, SCM Rm. Vâlcea va juca primul său meci pe 16 ianuarie, acasă, cu Vaci NKSE (Ungaria). Una din variantele posibile pentru reprogramarea jocului de la Viborg este 26 ianuarie, dată liberă în calendarul EHF.
”Viborg avea 11 sau 12 cazuri de Covid -19, așa că nu putea aduna o echipă pentru 9 ianuarie. Programul nostru va fi foarte încărcat pe finalul lunii ianuarie, așa că ne-am fi dorit să jucăm acum, iar amânarea meciului este un dezavantaj pentru noi. Viborg și-a amânat deja multe meciuri de campionat, programul nostru este foarte aglomerat, așa că nu va fi ușor să se găsească o dată liberă. Dacă este după tradiție,Viborg și Vâlcea sunt favoritele grupei D, dar și Chambray este o echipă bună” a declarat antrenorul echipei vâlcene, Bent Dahl.
Celelelate două echipe românești calificate în grupele EHF European League vor juca în prima etapă conform programării. Măgura Cisnădie va debuta în Grupa C pe 8 ianuarie, acasă, cu Storhamar (Norvegia), iar Minaur va juca primul său meci din Grupa B pe 9 ia­nuarie, la Baia Mare, cu Zaglebie Lubin (Polonia).
Menționăm că a fost reluat campionatul din prima ligă cu meciuri în cadrul etapei cu numărul 10. Iată și primele rezultate:
SCM Rm. Vâlcea- Minaur Baia Mare 33-32 (16-17) și CSM București – CSM Slatina 27-26 (15-13).

Echipa CSM Deva va întâlni sâmbătă seara, de la ora 18.00, formația din Zalău.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.