HUNEDOARA: Lucrări în ritm susținut la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”

Lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a unității medicale din municipiul nostru continuă în ritm susținut. Echipele de muncitori se concentrează, în această perioadă, pe realizarea normelor de securitate la incendiu – lucrări extrem de ample – care vizează mai multe zone importante ale corpului principal de clădire.

Spre exemplu, s-a început excavarea locurilor în care vor fi amplasate cele patru scări exterioare pentru evacuarea persoanelor în situaţii de urgenţă, amplasate pe cele două laterale ale corpului principal de clădire. Ele vor fi conectate la toate etajele clădirii și vor ajunge până la partea superioară în zona podurilor, unde a prins deja contur ceea ce va fi un tunel complex de evacuare în situații de urgență.

De asemenea, au fost înlocuite, în mai multe zone, rețelele electrice și a fost instalat un nou sistem de detecţie şi alertare la incendiu. Totul, realizat cu atenție, fără a perturba activitatea de pe secții a personalului medical. Un avans considerabil s-a realizat și la subsol, în canalul tehnic al corpului principal, dar și în exterior, acolo unde se pregătește o zonă, în spatele clădirii principale, în care va fi amenajat un parc fotovoltaic (cu ajutorul căruia spitalul îşi va produce, singur, aproape jumătate din cantitatea de energie electrică de care are nevoie zilnic).

„Am mai spus-o și cu alte ocazii, este, de departe, cel mai complex proiect de eficientizare energetică a unei clădiri de interes public derulat în municipiul nostru. Am ajuns într-o fază în care accentul cade pe îndeplinirea normelor de securitate la incendiu, aspect extrem de important și asupra căruia ne dorim să fim atenți, știut fiind faptul că foarte puține imobile de interes public se încadrează în normele stabilite de autoritățile competente. Am încredere că lucrurile vor continua pe un drum bun, într-un ritm susținut, chiar dacă trebuie să înțelegem că astfel de lucrări complexe necesită timp și răbdare din partea tuturor, atât a cadrelor medicale, cât mai ales a pacienților”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Proiectul care vizează clădirea principală a Spitalului Municipal are o valoare totală de 36.869.297 lei (aproximativ 𝟳,𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼), este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, iar principalul său scop este diminuarea drastică a consumurilor de energie (termică şi electrică). Sursa: Primăria Hunedoara

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.