În comuna Bistra a început distribuirea tranșei a treia a produselor alimentare!

Primăria Comunei Bistra, prin Compartimentul de Asistență Socială a început de luni, 13 septembrie 2021, distribuirea produselor alimentare Lotul IV – Tranşa III, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanţat de Uniunea Europeană.

Comuna Bistra a primit 309 pachete cu produse alimentare.

Primăria comunei Bistra a întocmit listele cu beneficiarii eligibili la data primirii pachetelor cu produsele alimentare și a început distribuirea acestora.

Conform O.U.G. nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite în cadrul POAD sunt:

 • Persoanele și familiile singure beneficiare de venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, cu domiciliul/reședința în comuna Bistra
 • Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, cu domiciliul/reședința în comuna Bistra.

Dacă mai există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii către beneficiarii de ajutor social și alocații pentru susținerea familiei, acestea se vor acorda și persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane cu handicap grav sau accentuat), personae aflate în situații deosebite de vulnerabilitate stabilite prin anchete sociale.

Potrivit legii, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării pachetelor.

Pachetele cu produse alimentare conțin:

 • Făină albă de grâu (pungă de 1 kg) – 5 buc.
 • mălai (pungă de 1 kg) – 4 buc.
 • Paste făinoase (pungă de 400 g) – 2 buc.
 • ulei (sticlă din plastic de 1 litru) – 4 buc.
 • zahăr (pungă de 1 kg.) – 2 buc.
 • orez (pungă de 1 kg.) – 4 buc.
 • conservă carne de vită (cutie metalică de 300 g) – 5 buc.
 • conservă carne de porc (cutie metalică de 300 g) – 3 buc.
 • Conservă pateu de ficat de porc (cutie metalică de 200 g) – 5 buc.
 • compot de fructe (borcan sticlă/cutie metalică de 720 ml) – 2 buc.
 • gem de fructe (360 g) – 1 buc.
 • gem de fructe dietetic (360 g) – 1 buc.

,,Este un sprijin binevenit pentru anumite categorii de personae vulnerabile. Poate că unii privesc cu reținere sau suspiciune distribuirea acestor produse de la UE dar pentru categoriile de persoane defavorizate acest ajutor le prinde bine. Acest proiect urmărește creșterea calității vieții pentru persoanele dezavantajate. Ca de fiecare dată ne vom strădui ca pachetele cu produse alimentare să ajungă cât mai repede la beneficiari”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

La ridicarea produselor alimentare, beneficiarii vor prezenta actul de identitate (original și copie) și copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (valabil la data întocmirii listelor, acolo unde este cazul).

Persoanele care se prezintă să ridice produsele alimentare vor respecta măsurile instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Produsele alimentare vor fi distribuite la Baza Sportivă, strada Rude, nr. 2, de luni până vineri, între orele 12:00-15:00.

Informații suplimentare privind distribuirea produselor alimentare se pot obține la telefon 0730583404 (Ancău Daniela), de luni până vineri, între orele 9:00-14:00.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.