Încă un proiect pentru iluminat stradal inteligent în comuna Bistra

Consilierii locali din comuna Bistra au aprobat în ședință  ordinară, DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții) și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ,,Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Bistra – etapa II”.

Documentația va fi depusă apoi împreună cu cererea aferentă spre finanțare prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat în anul 2022 prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.

,,Acest program este încă o oportunitate pentru administrația locală de a moderniza iluminatul public din comună și de a reduce costurile cu energia electrică. Acest lucru asigură implicit și un nivel de trai mai bun comunității noastre. Dorim să facem acest lucru în toate satele comunei noastre. Administrația Fondului de Mediu a lansat în 16 august 2022, etapa de înscriere în Programul Iluminat Public. Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu care pot beneficia de fonduri până la maximum 50 milioane lei, în funcție de numărul populației. Vom accesa orice fonduri care ne permit să investim în calitatea serviciilor pentru cetățeni”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Obiectul Programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii.

Primarul din comuna Bistra are ca obiectiv extinderea iluminatului public inteligent și modern în toate satele comunei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.