Îngrijorare la Termocentrala Mintia

Stocul de cărbune la termocentrala Mintia este de circa 5.000 de tone, de zece ori mai mic decât ceea ce ar fi trebuit să existe acum în depozitele producătorului de energie electrică.

Avertsmentul vine din parte preşedintelui Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED), Mircea Crişovan, care a apreciat că este nevoie de creşterea cantităţii de cărbune din depozite pentru a preveni problemele în funcţionarea grupurilor energetice în perioada anotimpului rece.

„Stocurile trebuiau făcute până la sfârşitul lunii august. Chiar dacă acum este târziu, vom trece iarna, dar mai greu ca în anii trecuţi. Dacă vine îngheţul, cărbunele nu se poate descărca din vagoane şi de aceea era nevoie de un stoc tampon. Mi-e teamă că nu se poate ajunge la un minim de 50.000 de tone”, a spus liderul sindical.

În prezent, termocentrala Mintia funcţionează un cazan din cele două ale unui grup energetic, consumul de cărbune fiind acum de circa 1.200 de tone pe zi. Dacă temperaturile vor scădea sub – 15 grade Celsius, atunci se va impune şi pornirea celui de-al doilea cazan al grupului energetic, ceea ce va dubla consumul de huilă, a menţionat Crişovan.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.