Întâlnire cu primarul general al Municipiului Chișinău și participare la Festivalul Internațional de Teatru FESTIS 2021

Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, s-a întâlnit luni, 18 octombrie, cu primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, căruia i-a transmis mesajul de salut al președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În cadrul întrevederii de o oră, găzduită la sediul Primăriei Chișinău, cele două părți au discutat despre oportunitățile pe care le oferă cele două unități administrativ teritoriale, despre potențialul județului Hunedoara și despre rolul pe care îl are instituția în dezvoltarea județului.

De asemenea, s-a discutat despre colaborarea care există deja în plan cultural între Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău și Teatrul de Artă Deva, precum și despre dezvoltarea unor parteneriate viitoare.

Primarul general Ion Ceban a avansat propunerea încheierii unui acord de înfrățire și colaborare între orașul pe care îl conduce și Consiliul Județean Hunedoara, în special în domeniul culturii, învățământului, sportului și turismului, dar și pe plan economic. Vicepreședintele Ion Bădin i-a lansat primarului general Ion Ceban invitația de a efectua o vizită în județul Hunedoara, propunere agreată de acesta din urmă pentru primele luni ale anului 2022. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, s-a aflat timp de două zile în capitala Republicii Moldova, la invitația organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru FESTIS 2021, aflat la ediția a V-a. Domnia sa a însoțit echipa Teatrului de Artă Deva care a susținut duminică, 17 octombrie, spectacolul ”Oscar și tanti Roz”, în regia lui Mihai Panaitescu, pe scena evenimentului.

La Festivalul FESTIS, care se desfășoară în perioada 11 – 21 octombrie, participă 22 de trupe de teatru din trei țări, care vor susține în total 26 de spectacole.

Biroul de presă

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.