.

Întâlnire de lucru a edilului din comuna Bistra cu Premierul Florin Cîțu și membri ai guvernului României

Primarul comunei Bistra, Traian Gligor a participat la o întâlnire de lucru cu Prim-Ministrul, Florin Cîțu, care a avut loc la sediul Guvernului României.

La întâlnirea de la București au participat peste 50 de primari din județul Alba, președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel și Prefectul de Alba – Nicolae Albu.

Pe agenda de lucru s-au aflat problemele administrației publice locale, proiectele de infrastructură depuse la Compania Națională de Investiții, la Fondul de Mediu, obiectivele de investiții aflate în derulare care sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile, precum și problemele importante ale fiecărei administrații publice locale în parte.

Discuțiile s-au axat și pe relația UAT-urilor cu școlile (asigurarea și plata burselor, transportului școlar etc.)

Noutatea a fost Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin acest mecanism se pot obține finanțări, termenul final fiind anul 2026.

Scopul Mecanismului de Redresare și Reziliență este de a oferi sprijin pentru investiții și reforme esențiale în vederea redresării sustenabile și pentru ameliorarea rezilienței economice și sociale a statelor membre UE. La finalul perioadei de investiții, economiile și societățile europene vor fi mai bine pregătite pentru provocările și oportunitățile tranzițiilor verzi și digitale.

,,A fost o întâlnire binevenită. Mă bucur că am putut discuta personal cu premierul României și cu membrii Guvernului despre finanțări, investiții și alte problem importante pentru comunitatea noastră. Am primit asigurări că vom avea susținerea guvernanților pentru a reuși să accesăm fondurile necesare dezvoltării comunei noastre. Am încredere că această întâlnire va avea și rezultatele pe care le așteptăm cu toții. Și doresc să le mulțumesc domnilor Ion Dumitrel și Nicolae Albu pentru implicarea lor”, susține Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Edilul din Bistra a insistat pe două problem prioritare pentru comunitatea locală. Una dintre acestea a fost îndiguirea Râului Arieș în aval de barajul de la Mihoiești și anume a zonelor cele mai expuse de pe teritoriul comunei– satele Lunca Merilor, Crețești și Lunca Largă. El a primit asigurări că Guvernul va lua în calcul această investiție.

Cea de-a doua problemă a fost trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al UAT Bistra a depozitului de material și a terenului afferent aflat în administrarea SC Cuprumin Abrud.

,,Consider că solicitarea noastră este întemeiată, întrucât Consiliul Local al comunei Bistra nu deține terenuri sau construcții cu acces la Drumul Național. Acest teren și depozitul de material poate oferi posibilitatea de dezvoltare a comunei prin atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă atât pentru locuitorii comunei noastre cât și pentru cei din localitățile învecinate. Având în vedere prioritățile Guvernului României pentru dezvoltarea sustenabilă axată pe investiții, stimularea și dezvoltarea capitalului, creșterea competitivității companiilor românești, combaterea sărăciei etc., consider că solicitarea noastră va fi aprobată”, spune edilul Traian Gligor.

Investițiile care dezvoltă comuna și cresc nivelul de trai al localnicilor sunt prioritare pentru administrația public locală. Edilul din Bistra spune că nu va rata nicio ocazie de a se întâlni cu guvernanții pentru a le solicita sprijinul în vederea obținerii de fonduri europene, guvernamentale sau din alte surse care să asigure dezvoltarea acestei frumoase comune din Munții Apuseni.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate