ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU MANAGERII SPITALELOR PUBLICE DIN JUDEȚUL HUNEDOARA

Prefectul județului, Călin Petru Marian, i-a convocat astăzi la o întâlnire de lucru pe toți managerii celor douăsprezece spitale publice din județul Hunedoara.  

Întâlnirea a fost organizată pentru a fi analizate deficiențele constatate ca urmare a controalelor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, în perioada 05.10.2021 – 02.11.2021, privind asigurarea în spitale a condițiilor de securitate la incendiu.

Au mai participat la discuții subprefectul LorinczSzell, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor și directorii executivi ai Direcției de Sănătate Publică și Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Sebastian Mezei, respectiv Adrian David.

După analiza situației deficiențelor constatate, legate de activitățile de prevenire a incendiilor, managerii spitalelor au prezentat măsurile luate pentru remedierea acestora, inclusiv evaluarea costurilor aferente implementării acestor măsuri.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat directorilor de spitale să depună proiecte pentru investiții și modernizare, în contextul în care, prin Planul Național de Redresareși Reziliență, cea mai mare parte a sumei alocată de organismele europene, va fi direcționată către sistemul sanitar. De asemenea, o parte din fondurile necesare acestor tipuri de investiții poate fi solicitată din fonduri guvernamentale.

La finalul întâlnirii a mai fost analizată gestionarea situațiilor de supraaglomerare în spitale și mai ales în unitățile de primiri urgențe și secțiile de terapie intensivă, cu pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.