ÎNTÂLNIRE LA PREFECTURĂ: TEMA – DEPONEUL DE REZIDUURI MENAJERE DE LA DEVA

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanții tuturor instituțiilor publice și de stat cu atribuții în activitatea de depozitarea, transportul și sortarea deșeurilor menajere precum și protecția mediului. La discuții a participat și subprefectul Szell Lorincz.

Principala problemă analizată a fost referitoare la rezolvarea situației funcționării deponeului temporar din Deva și a gestionării deșeurilor depozitate din mai multe localități hunedorene.

Au fost prezenți la sediul Instituției prefectului reprezentanții județeni ai Agenției de Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu precum și ai Consiliului Județean Hunedoara, Primăriei Deva, Agenției de Dezvoltare Intracomunitară „ADI-Deșeuri”. Au fost prezenți administratorul ”SC „SALUBRITATE” SA” și delegatul ”SC „SUPERCOM” SA”.

Pentru că nerezolvarea tehnică urgentă a activității la deponeul de deșeuri de la Deva ar putea crea grave probleme de mediu, prefectul Călin Petru Marian a solicitat tuturor celor prezenți, ca în 7 zile să prezinte punctele de vedere ale fiecărei instituții sau entități economice pentru rezolvarea de urgență a situației.

Deponeul de reziduuri, aflat pe raza municipiului Deva are încă un statut temporar iar continuarea depozitării deșeurilor menajere din mai multe localități ale județului ar putea crea grave probleme de mediu care pot afecta negativ calitatea aerului în zonă.

”Nu voi tolera nicio întârziere în luarea unei decizii legale privind funcționarea acestui deponeu. Problema trebuie rezolvată în regim de urgență! Protecția mediului, sănătatea oamenilor și, nu în ultimul rând, respectarea legii în această situație, este o prioritate pentru mine și pentru instituția pe care o reprezint.” a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.