Investițiile și mediul de afaceri sunt priorități pentru PNL

​Faptul că mediul de afaceri a suportat cele mai dure lovituri în ultimii doi ani de zile nu mai este o veste nouă pentru nimeni.

Crizele ce s-au succedat până acum au pus o presiune enormă pe economia românească și mediul de afaceri din România, iar această situație nefericită nu s-a terminat încă. Tocmai pentru a atenua impactul resimțit de agenții economici din România, în special întreprinderile mici și mijlocii, statul român trebuie să ia măsuri rapide și adecvate. Sprijinirea mediului de afaceri este vitală pentru funcționarea în bune condiții a economiei noastre, lucru care garantează armonia socială și dezvoltarea noastră, per ansamblu, ca țară.

​Guvernul României, condus de președintele PNL Nicolae Ciucă, a adoptat ordonanța de urgență pentru acordarea de granturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în valoare de 400 milioane euro. Această schemă de finanțare cuprinde două măsuri: Măsura nr. 1, cu un număr estimat de 1.200 de beneficiari, prevede o alocare de 60 milioane de euro cu granturi între 50.000 şi 200.000 euro, destinată refacerii capacităţilor de prestări servicii pentru domenii precum învăţământ, sănătate, asistenţă socială şi servicii prestate către populaţie. A doua măsură are o alocare de 360 milioane euro, cu granturi între 50.000 şi 500.000 euro, pentru IMM-urile afectate de criză. Sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca aceste granturi sunt cele care privesc activitatea de producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri, restaurante pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare, în principal pentru decontarea costului cu echipamente, utilaje, dotări specifice şi tot ce înseamnă partea de investiţii ce ţine de capitalizarea IMM-urilor şi refacerea capacităţilor de rezilienţă.

Firmele care activează în România sunt cele care aduc valoarea adăugată imperioasă pentru recuperarea decalajelor dintre noi și țările dezvoltate către a căror prosperitate tindem. Aceste ajutoare vor contribui substanțial la consolidarea capacității mediului de afaceri de a face față crizei în care ne aflăm și vor asigura un cadru predictibil pentru investitori. Partidul Național Liberal va fi întotdeauna un susținător ferm al economiei de piață și al celor care o alcătuiesc, iar, în considerarea acestora, PNL va promova întotdeauna măsuri pentru susținerea antreprenorului român!

Vetuța Stănescu

Deputat PNL de Hunedoara

2 raspunsuri
 1. Muntii nostri aur poarta, noi.....
  Muntii nostri aur poarta, noi..... says:

  Inainte de a face vreo investitie semnificativa, Echipa Castigatoare a PNL, cu Virgilica-OMH si Catu Superman in frunte, a avut grija sa lichideze, termocentrala Mintia si Complexul Energetic Hunedoara. Desi, pentru orice om preocupat, cu sau fara razboi, cu sau fara Putin, era clar ca dupa pandemie urmeaza o criza majora. Asta da viziune demna de urmasii Bratienilor !

  Răspunde
 2. Plus valoare Virgilica
  Plus valoare Virgilica says:

  O fi vorba de OMW, MOL, Schveinhofer, etc ? Ori de bancile care sunt, toate in maini straine ? Ori de lanturile de hipermarketuri ? Ca acestea aduc plus valoare dar, din pacate, nu in folosul Romaniei….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.