JO 2020. Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă, în ciuda unor probleme la gleznă

Larisa Iordache s-a calificat duminică în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu a patra notă, 14,133, după un exercițiu bine executat, dar cu probleme la aterizare, din cauza durerilor recurente de la gleznă.

Larisa Iordache, care anunţase că va concura doar la bârnă din cauza durerilor de la gleznă, a acuzat accidentarea şi la aterizarea sa de la finalul exerciţiului.

Au obţinut note mai mari decât Larisa Iordache chinezoaicele Chenchen Guan (14,933) şi Xijing Tang (14,333), precum şi americanca Sunisa Lee (14,200).

Finala de la bârnă este programată în data de 3 august.

Larisa Iordache, în vârstă de 25 de ani, medaliată cu bronz cu echipa la JO din 2012, de la Londra, a ratat Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, nefiind refăcută după o accidentare.

Larisa Iordache va avea astfel la dispoziţie opt zile pentru a-şi rezolva problema de la gleznă şi să concureze cu şanse la o medalie.

„Mă bucură că am putut să-mi stăpânesc emoţiile, pentru că o astfel de competiţie de o asemenea anvergură este foarte importantă pentru mine, ca şi celelalte, dar o dată la patru ani te duci la Jocurile Olimpice. Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez în limita bunului simţ şi să fac o ‘bârnă’ de finală, iar până la finală mai am opt zile la dispoziţie încât să reglez ceea ce am greşit azi, mici greşeli, şi bineînţeles sper să fiu puternică, pentru că am nevoie. Îmi era foarte dor de Olimpiadă, am fost foarte speriată, mai ales că nu am avut o pregătire exact aşa cum mi-am dorit, cum scrie la carte pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare şi să fiu aici. Mă bucur că m-am întors, că pot avea din nou senzaţiile plăcute pe care le aveam şi înainte”, a declarat Larisa Iordache, după concursul de duminică, citată de Agerpres.

Maria Holbură și Marian Drăgulescu nu merg mai departe

Cealaltă reprezentantă a gimnasticii feminine românești la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Maria Holbură, a concurat la individual compus, terminând pe locul 65, cu 49,166 puncte, după 13,166 la sărituri, 11,100 la paralele (locul 80), 12,700 la bârnă (43) şi 12,200 la sol (65).

Sâmbătă, la masculin, Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala de la sărituri.

România a cucerit ultimele medalii olimpice la gimnastică artistică în 2012, la Londra: aur la sărituri prin Sandra Izbaşa şi bronz pe echipe la feminin.

Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 72, dintre care 25 de aur, 21 de argint şi 26 de bronz, dar în ultimii ani se află într-un declin vizibil. /www.digi24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.