.

Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Geoagiu , singura instituţie de învăţământ cu profil agricol din judeţ

Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Geoagiu este o instituție de învățământ simbol al Judetului Hunedoara, deoarece este singura instituție de învățământ agricol din judeţ. Cu mândrie putem spune faptul că, de la înființarea sa în anul 1890 și până în prezent, şcoala a rămas fidelă profilului agricol, reuşind pe tot parcursul timpului să ofere specialiști în agricultură de o înaltă calificare profesională.

Înfiinţată pe moşia contelui Kocsard, de societatea maghiară EMKE, ea are ca scop formarea de cadre agricole cu o pregătire inferioară, necesară marilor proprietari de pământuri, din acele vremuri. După Primul Război Mondial şcoala trece în proprietatea statului român, pregătind în continuare cadre inferioare pentru agricultură. Între 1946-1947 şcoala a funcţionat sub denumirea de Şcoală Medie Zoo-veterinară. Între anii 1948-1954 a funcţionat sub denumirea de “Şcoala Medie Tehnică Horticolă”. Din 1954 -1955 se numeşte “Şcoala Medie Tehnică Pomicolă”. Din 1955-1962 se transformă în “Centrul Școlar Agricol cu Şcoală Profesională Pomicolă şi Şcoala de Maiştri Pomicoli”. Din 1962-1966 funcţionează sub denumirea “Şcoală Tehnică Agricolă şi Şcoala Tehnică Horticolă”. Prin Legea nr.2 din anul 1966, Şcoala Tehnică Agricolă se transformă în Liceul Agricol cu profilurile de horticultură şi zootehnie.

    În anul 1975 unitatea a devenit Liceul Agroindustrial cu două trepte de şcolarizare. Începând cu anul 1990-1991 şcoala şi-a schimbat denumirea în Grup Şcolar Agricol, funcţionând cu următoarele nivele de învăţământ: preşcolar ,primar, gimnazial, liceal – cursuri de zi şi seral, postliceal şi şcoala profesională – cursuri de zi.

Prin Ordinul de comasare nr. 3269/27.02.2000, a M.E.N, unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Geoagiu, au fost afiliate Grupului Şcolar Agricol.

    Unitatea şcolară este situată în centrul oraşului Geoagiu, accesul elevilor este facil, şcoala beneficiază de spaţii generoase pentru desfăşurarea activităţii, renovate la standardele actuale, cu o bază materială bună, asigurând un cadru deosebit de primitor pentru elevi.

Unul dintre punctele forte ale liceului este baza materială. Putem să ne mândrim cu o incintă de aproape 9 hectare, iar pentru cultura mare avem în concesiune încă 40 hectare de teren arabil, pășuni, fânețe și livezi.

Dispunem de o seră didactica înmulțitor, 5 solarii, doua parcuri dendrologice, cultura de lavandăși trandafiri de dulceață.

Datorită umbrelei Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin finanțarea acordata, baza materiala s-a îmbogățit cu utilaje de ultima generație, atât în scop didactic, cât și pentru a putea lucra terenurile care fac parte din baza materiala.

Cel mai mare atu al Liceului Tehnologic Agricol Alexandru Borza Geoagiu este însă, colectivul de cadre didactice, atât de cultură generala, cât și cadrele didactice de specialitate.

Unul din lucrurile care ne caracterizează este corelarea ofertei educaționale cu cererea de pe piața muncii. Trebuie sa înțelegem faptul ca agricultura este și va ramane un domeniu de viitor, motiv pentru care specialiștii în agricultură vor deveni un stâlp important al societății noastre.

Dovada faptului că școala noastră a oferit oameni valoroși de-a lungul timpului sunt absolvenții care au realizări deosebite, pe plan profesional si personal.

Primari, directori, ingineri, tehnicieni, oameni de faceri, polițiști, acestea sunt doar câteva din realizările foștilor noștri elevi.

Este un motiv in plus, pentru a oferi societății de mâine specialiști foarte bine pregătiți, ca oferta noastră educațională să se muleze pe nevoile reale ale acestei societăți.

Astfel, pentru a ne face cunoscută oferta educațională, am participat la Târgul ofertelor educaționale, desfățurat la Deva, în cadru Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”.

Am fost prezenți cu profesori și elevi tineri, motivați, dar și cu produsele noastre.

Au fost prezentate vizitatorilor și utilaje și echipamente de ultimă generație, precum și noile tendințe de digitalizare a agriculturii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate