Mai mulţi petroşăneni au ajuns la poliţie după ce au distrus aparate dintr-o sală de jocuri

La data de 12.01.2022, poliţiştii petroşăneni au organizat o acţiune în municipiul Petroșani,  în urma căreia mai multe persoane au fost conduse la sediul subunității de poliție, pentru audieri.

Măsurile procedurale se circumscriu unui  dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de distrugere şi şantaj, instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroșani, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Investigaţiile au fost demarate ladata de 28 decembrie 2021, când Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de administratorul unei  săli de jocuri  din Petroșani cu privire la faptul că, în data de 27 decembrie 2021, în jurul orei 21:00, un tânăr de 29 de ani, din Petroşani, în timp ce se afla în interiorul sălii de jocuri, a provocat distrugeri  unui aparat de jocuri tip slot-machine.

În data de 28 decembrie 2021, în jurul orei 13:00, tânărul, împreună cu un bărbat de 34 de ani, din Petroşani și alte persoane, s-au deplasat la sala de jocuri, unde, sub pretextul  pierderii a 15.000 de lei la aparatele mecanice tip slot-machine, i-au pretins administratorului  să le remită 15.000 de lei, afirmând că, în caz contrar, vor distruge toate aparatele mecanice tip slot-machine din sala de jocuri, iar în acest mod îl vor constrânge pe bărbat să nu mai desfășoare nicio activitate comercială.

 Fără a da curs acestor solicitări, administratorul societății comerciale a sesizat poliţiştii, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectulsăvârşirii infracţiunilor de distrugere și șantaj.

În urma probatoriului administrat sub supravegherea procurorului de caz, la data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii petroşăneni au pus în executare două mandate de aducere emise în cauză, faţă de tânărul de 29 de ani şi faţă de bărbatul de 34 de ani, care au fost audiaţi cu privire la cele două infracțiuni.

Ulterior,  faţă de tânărul de 29 de ani, poliţiştii au  dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, în timp ce bărbatul de 34 de ani va fi cercetat în stare neprivativă de libertate.   

 • În data de 12 ianuarie a.c.,  în jurul orei 23:25, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată despre faptul că, în data de 12.01.2022, în jurul orelor 23:25, în incinta unei săli de jocuri din Petroșani, se află doi minori care joacă la aparatele tip Slot Machine.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj al Biroului Ordine Publică, poliţiştii găsind la aparatele tip Slot Machine doi minori, în vârstă de 17 şi 16 ani, ambii din Petroşani.  

Totodată, a fost identificată la fața locului şi o tânără de 23 de ani, care, în  calitate de angajat al sălii de jocuri, a declarat verbal faptul că i-a întrebat pe cei doi dacă sunt majori și dacă pot face dovada acestui aspect cu actul de identitate, însă aceștia au afirmat că nu deţin acte de identitate asupra lor și că sunt persoane majore.

În cauză, poliţiştii au întocmit proces-verbal cu aspectele constatate, urmând a fi continuate verificările în vederea  luării măsurilor legale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.