Microbuzele şcolare- o problemă care are nevoie de rezolvare

Peste 51.000 de copii din judeţul Hunedoara au început noul an şcolar, una dintre problemele cu care se confruntă primăriile şi, implicit, unităţile de învăţământ din localităţile noastre fiind lipsa microbuzelor şcolare.

În prezent, copiii sunt transportaţi la cursuri cu 116 microbuze şcolare, iar datele oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara ar mai avea nevoie de 69 de microbuze şcolare. Acestea sunt necesare pentru completarea şi, mai ales, pentru înnoirea parcului auto existent, precizează sursa citată.

Este nevoie de transport al elevilor inclusiv în municipiul Deva, unde mulţi copii care învaţă la Şcoala Andrei Şaguna au fost relocaţi spre alte clădiri şcolare din oraş, după ce s-a anunţat că unitatea de învăţământ va intra în reabilitare. Cel puţin în primele două zile de şcoală, transportul elevilor s-a realizat cu dificultate, chiar dacă reprezentanţii firmei de transport local au încercat să facă acest lucru mai uşor.

246 de unităţi şcolare

Revenind la noul an şcolar, să notăm că 246 de unităţi de învăţământ şi-au deschis porţile pentru preşcolari şi elevi, însă 11 clădiri care deservesc aceste şcoli sau licee sunt fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

„Pentru astfel de situaţii, preşcolarii şi elevii au fost relocaţi şi au fost întreprinse măsuri de reabilitare care sunt în curs de derulare sau, prin diferite programe, sunt în curs de execuţie lucrări noi, la finalizarea cărora va fi depusă documentaţia în vederea eliberării autorizaţiilor sanitare de funcţionare”, a precizat, într-un comunicat, inspectorul şcolar general, Ilie Pârvan.

Manuale

Elevii din clasele gimnaziale şi cei de la liceu au primit manuale şcolare, în timp ce pentru clasele primare acestea vor fi livrate în scurt timp. Pentru clasele cu nivel de învăţământ primar, în data de 9 septembrie a fost finalizată înregistrarea ultimei comenzi pentru manuale şcolare, conform programului gestionat de Ministerul Educaţiei, urmând ca aceasta să fie onorată de edituri în cel mai scurt timp, a precizat ISJ Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.