Municipiul Orăştie rămâne în carantină până duminică, 11 aprilie

Judecătorii Secției contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel București au respins ca neîntemeiată cererea UAT Orăștie, prin primarul Ovidiu Laurențiu Bălan, privind anularea măsurii de carantinare a localității.

Primăria Orăștie, în calitate de reclamant,  a intentat în data de 01.04.2021, proces Departamentului pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului Județul Hunedoara și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Potrivit deciziei ”Completului 2 Fond III” al Curții de Apel București s-a respins acțiunea ca fiind neîntemeiată. Sentința nu este definitivă

Astfel, instanța de fond a stabilit că măsura carantinării municipiului Orăștie a fost luată în condițiile legii.

Reamintim că la data intrării în carantină, 28.03.2021, municipiul Orăștie înregistra o incidență de 6,27 cazuri/1000 locuitori iar astăzi, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o incidență de  5,30/1000 locuitori.

Măsura carantinării rămâne în vigoare până la data de 11 aprilie 2021, ora 08.00, urmând ca atunci autoritățile medicale județene și naționale să efectueze o analiză a situației epidemiologice din Orăștie.

Prefectul Călin Petru Marian recomandă respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Sars-Cov-2, atât în municipiul Orăștie cât și în toate localitățile județului.

În același timp, și „creșterea numărului persoanelor care se vaccinează împotriva „COVID 19” va avea ca efect reducerea incidenței și depășirea într-un timp cât mai scurt a acestei perioade dificile din punct de vedere epidemiologic”, consideră prefectul județului Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.