O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului din Deva

Poliția Locală Deva și angajații serviciului de specialitate al Primăriei Municipiului Deva (SUMMSCUP) au efectuat ieri și astăzi, verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de către cetățeni. Ei au constatat că SC Brai-Căta SRL nu a ridicat deșeurile abandonate de lângă punctele de colectare, conform contractului.

Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a încălcat prevederile contractului de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva, provocând astfel disconfort cetățenilor și încălcând normele de protecție a mediului înconjurător și a sănătății populației.

Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a fost amendat săptămâna trecută de către Poliția Locală Deva cu suma de 60.000 lei pentru neridicarea deșeurilor din locurile special amenajate și mizeria rămasă în urma mașinilor de gunoi din locurile unde au fost ridicate deșeurile, iar astăzi cu suma de 45.000 lei pentru neridicarea gunoiului menajer.

Administrația publică locală a sesizat Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Garda Națională de Mediu Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara și ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara.

Având în vedere prevederile art. 16. alin. 11 din contractul de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva către SC Brai Căta SRL care stipulează că: ,,Delegatarul trebuie să colecteze deșeurile abandonate conform legii” și faptul că în momentul de față  ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara nu a identificat încă nicio soluție pentru această criză, Primăria Municipiului Deva prin serviciul de specialitate  lucrează la identificarea unor soluții legale pentru a putea asigura ridicarea deșeurilor abandonate.

Primăria Municipiului Deva evaluează și posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva SC Brai Căta SRL pentru infracțiuni care aduc atingere sănătății publice.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.