O reţetă culinară pe zi: Supă cremă de ţelină

Ingrediente: o ţelină mare, o ceapă, trei cartofi, 150 ml lapte, smântână, 50 g unt, pătrunjel, doi litri supă de pui sau orice supă de carne, sare, condimente.

Mod de preparare:

Ţelina şi ceapa se curăţă, se spală şi se pun la fiert în supa de pui. Se lasă sa fiarbă 30-40 min, după care se adaugă cartofii. Când legumele au fiert, acestea se strecoară în alt vas. Se trec apoi prin sită şi se pasează bine, se subţiază cu lapte şi cu zeama în care au fiert, se sărează și se adaugă untul. Se mai lasă puţin la fiert, până ce supa capătă consistenţă. Când e gata,  supa de ţelină se serveşte cu smântână, pătrunjel verde şi, opţional, caşcaval ras.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.