OPINII: O LUME HIPNOTIZATĂ PSHIOTRONIC!

Lumea aude, dar nu aude, vede dar nu vede, plânge sau râde fără motiv, aproape toate atitudinile sunt pe invers. Clasa politică este o turmă de calici care distrug națiuni întregi, care mai de care mai euforici, lăudăroși, critici, ce sunt dirijați de forțe necunoscute și nu pot fi treziți la realitate. 

Când vezi agresivitatea politicienilor și a celor din mass-media pentru vaccinare, îți vine să VOMIȚI. Premiu: trei mici, pâine, muștar și o apă. Sunt sigur că acești oameni, chiar nu sunt NORMALI. Să aduci vaccin de la -80 de grade și să vaccinezi în gări, parcări, stadioane etc. la +30 de grade înseamnă că suntem depășiți de tot ce este uman și real. Dacă privești la televizor, asculți mass-media, rezultatul este clar, că mai mult ești dezinformat, manipulat, crezi minciuna, lozinca, eticheta, fără să cunoști marfa din ambalaj. Sunt convins că dacă O LUNĂ de zile nu ar fi TV  și mass-media, viața românilor s-ar îmbunătăți mult, chiar îndobitocirea și manipularea s-ar reduce. Dacă două-trei zile  nu urmărești știrile, constați că nu pierzi nimic din bombele breking news-urilor etc. care, din secundă în secundă vor să te facă curios.

Tensiunea, agitația, învrăjbirea populației

Este pe ordinea de zi a politicienilor. Nu este o zi fără drog, fără minciună, amenințare, promisiuni deșarte etc. Victimele își laudă călăii, cei care taie salarii, pensii, alocații pun noi taxe etc. sunt LĂUDAȚI și proslăviți. Când cei care te omoară cu zile îți vorbesc că trebuie să te vaccinezi obligatoriu, este clar că ceva nu este NORMAL. Tupeul, nerușinarea politicianului de încălcare a CONSTITUȚIEI, implicarea lui directă în justiție, în alegeri  etc. și lumea îl aplauda, ceva este ANORMAL. Într-o asemenea societate, cine crede că putem trăi normal, este NEBUN, IDIOT. 

Astăzi, România nu mai este nici COLONIE.  Este  doar un teritoriu populat cu COBAI, pentru experimentarea tuturor clonarilor, îndobitocirilor, jafurilor, crimelor etc. România trebuie ținută în evul mediu, pentru că, lăsată să se dezvolte, ar putea hrăni un continent. Și, atunci unde și-ar mai putea vinde bogătășii carnea de plastic și brânza din carton?

Invitat, pare-se din greșeală, la masa bogaților, romanul a primit un taburet mic, așezat lângă ușa de la bucătărie, care, la fiecare deschidere, îl lovește nemilos în spate. La poza de final va fi pus într-un colț, iar el va zâmbi stingher, cu gândul că ”i se vad găurile din dantură”, spunea o cunoscuta judecătoare, care astăzi este cercetată disciplinar. Toți caută să bage mizeria sub preș, că la proști ține orice. Națiunea săracă trebuie ținută cât mai departe, în întuneric, de preferat în evul mediu.

Românul are un singur mare dușman…

STATUL ROMÂN. Un stat impotent, al cărui brand de țară nu mai e demult frunza ”coanei Nuți”, ci o pereche de izmene rupte în dos, a lui Oprea sau CANCERUL de care suferea Stolo, Băsescu smiorcăindu-se, au fost inteligenții statului. Un stat al românului analfabet funcțional și cu dinții cariați. Un stat care își ucide sclavii cu nepăsarea și nesimțirea arendașilor lui. Statul care te plimbă prin trei spitale, îți dă patru diagnostice și te lasă să mori pe o saltea infectată de o bacterie cu care tot el te-a cadorisit. Statul în care, la 30.000 morți de așa-zis Covid, sunt doar 273 morți de Covid.

Statul, care îți dă în cap dacă ești un mic om de afaceri roman, ce-și dorește să crească, dar care stă în calea multinaționalelor din care statul nostru mic, dar șmecher, trage și el cât poate. Așa că, te verifică, inspectează, controlează, cercetează, analizează, căpușează, până când se asigură că, fie dai faliment, fie îți pui ștreangul de gât. Statul, care-și verifică la sânge avocații când intră în sediul postului de poliție  confiscându-le telefoanele caci de, respectăm legea. Care lege? Care își lasă infractorii condamnați să se plimbe prin sediul unui inspectorat județean, vorbind nestingherit la telefon cu cârtița lui, primind date despre judecătorul care l-a condamnat, în timp ce alții îi netezesc cu grijă calea spre libertate. Cine recuperează cele 22 miliarde de euro evaziune fiscala? Statul este împotriva poporului și nu a infractorului!

Ce mai contează în tara asta?! Influențele politice, amestecul serviciilor în justiție și a prietenilor noștri din afară a împărțit justiția în două. Una pentru infractori și politicieni, alta pentru săraci și oamenii de rând. Statul român este politicianul care minte cum respiră, frecându-și mâinile cu gândul la purcoiul de bani ce îl va îneca în bunăstare, în timp ce poporul alegator se îneacă în gunoaie și se spală la lighean, ca în vremurile de aur ale primului bâlbâit.

Statul roman este funcționarul încet la minte, dar iute de mână, care îți închide ghișeul în nas, pentru că are pauză de masă, iar tu, biet neghiob, nu înțelegi importanța muncii lui, de a plimba hârtiile între etaje. Statul român este polițistul de frontieră care te întâmpină sictirit, verificându-ți pașaportul, în timp ce scuipă printre dinți un obosit “de unde veniți?”Simbolul perfect al neputinței statului este ghereta cu pretenții de punct trecere frontieră, dotată cu un gemuleț minuscul, de unde răsare mâna organului de apărare a patriei, emanând dispreț prin toate falangele. Marele nostru noroc este că geamlâcul este atât de mic, încât încape doar mâna. La dimensiuni mai mari, ne-am putea trezi că suntem tratați așa cum se întâmplă cu țara asta de 30 de ani: cu, mă scuzați, fundul.

Suntem în haos instituțional

Pe mine, personal, mă poartă de 12 ani între Primărie și Cadastru,  pentru 300 mp. teren curte. Am fost făcuți și nebuni de niște doamne care fumau și beau cafeaua în picioare. Încep să mă întreb: cine are interes să nu aflu adevărul adevărat. Dar în final, voi desface o adevărată ,,bomba”, care va exploda.

Noi nu am învățat, ca stat, că suntem în slujba cetățeanului, nu argații statului. Noi nu știm câți cetățeni avem în total în România, în funcție de interese în alegeri. Nu respectăm, legile, hotărârile judecătorești. Nu respectăm Convenția de la Oviedo, cea de la Nurenberg. Premierul nu se prezintă la tribunal, chemat de patru ori până acum, banii de alocații dați în afară nu au fost prinși nici în buget, legea pensiilor vraiște, avem ministru care nu știe vârsta, punctele cardinale, ce pretenții să avem? Așa școală, așa ministru, nu pronunț nume, că nu știe, e posibil, ce minister reprezintă. Avem cazuri de Bălăceanca, aleși de primării. Nu mai recunoaște nimeni nimic, dar nici nimeni nu mai face nimic. Economia merge de stă demult, dar Câțu o vede mergand. Datoriile României sunt cât datoriile a 22 de state. Haosul de la Bruxelles s-a transmis și la noi. La noi, toată lumea fură, vinde și minte. Este țara unde nimeni nu face nimic, suntem un „sat fără câini„. Cum ar trebui să fie un adevărat conducător în România?

România este obligată să contracteze tot. Oamenii care spun: nu pot să rămân aici, prețul pe care mi-l dați e prea mic pentru mizeriile pe care trebuie să le înghit din zori și până-n seară, au de suferit. Viața mea, secundele astea, minutele care-mi șuieră, le trăiesc acum, nu mereu!

Îmi plac oamenii…

Care aleg cum să supraviețuiască, care nu se tem să se arunce în val și să despice spuma, care ies din falsul lor confort. Îmi plac oamenii care nu zâmbesc convențional, care râd cu poftă și cheltuiesc ore cu prietenii, cu cei pe care pot să-i sune în miez de noapte și să le spună că au o temere. Cu cei care nu-i uită și care le iartă derapajele, stările deprimante, angoasele, frustrările. Cu cei care-i acceptă pentru ceea ce sunt, pentru că există, nu pentru cine sunt. Cu cei care nu ar face nimic voit și conștient, ca să le rănească sufletele.

Îmi plac oamenii care găsesc variante. Care nu lasă ipocrizia să le guverneze existența, care nu fac sluj ca să-și păstreze bruma nenorocită de arginți.

Îmi plac oamenii care iau decizii. Îmi plac oamenii încăpățânați, capabili să o ia de o sută de ori de la capăt. Îmi plac oamenii care au păreri și curajul să le spună cu voce tare. Îmi plac oamenii inteligenți. Aș sta ore întregi să-i ascult și m-aș simți vindecat de toți demonii. Îmi plac oamenii puternici și români adevărați. Îmi plac conducătorii adevărați, nu cei școliți la cluburile unde se școlesc hoții în străinătate. Care au ceva de spus și de scris. Îmi plac oamenii cu talent.

Scapă cine vrea și mai poate din aceasta lume perfidă, conducători fără cele mai vagi idei de a conduce o țară. Unde să te mai adresezi în țara asta când unele instituții sunt,,varză”?

Nu găsești răspunsul. Eu îl caut de 12 ani. DAR, vom vedea!

Al dumneavostră, același

Prof. Ioan Romeo Mânzală

2 raspunsuri
 1. Arthur
  Arthur says:

  Sunt prea multe indicii ca tot acest haos are ca obiectiv disolutia Romaniei ca stat pentru construirea, din ruinele ei si cu materialul ei uman, a Noii Europe, conform viziunii propagate de Kalergi, Noi trebuie sa dormim linistiti asa ca presedintele nostru, premiant al Fundatiei Kalergi vegheaza sa nu ne trezim. Ca sa fie sigur, trepadusii PNL si USR ne administreaza perfuziile cu sedative.
  Singurii care stiu ce fac sunt cei de la UDMR care sunt si ei tot niste unelte, dar cu alt stapan. Ce si cum fac se poate vedea peste tot, chiar si in paginile acestui ziar….

  Răspunde
 2. Statul de Drepti fara chiloti
  Statul de Drepti fara chiloti says:

  Scapă cine vrea și mai poate din aceasta lume perfidă, conducători fără cele mai vagi idei de a conduce o țară. Unde să te mai adresezi în țara asta când unele instituții sunt,,varză”?
  De fapt, Lumea este un concept prea vag dar conducatorii actuali stiu foarte bine ce vor: pe scurt, controlul dictatorial si distrugerea Romaniei. Se impiedicau de Avocatul Poporului si de CCR. Primul obstacol a fost inlaturat. Urmeaza al doilea.
  Intre timp tavalugul PNRR merge inainte si in virtutea lui au blocat deja, pe termen nedefinit, salariile si pensiile. Poporul a fost amagit cu cateva miliarde pe care va trebui sa le deconteze cu asupra de masura asa ca cine sa mai opreasca prapadul ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.