OPINII: Propagandă, manipulare, incompetență

Nimeni nu putea avea acum două decenii atâta fantezie debordantă pentru a-și imagina că, în viitor, un premier al României s-ar întrezări în profilul etilico-făinos al lui Vasilică Câțu. Cine ar fi crezut că scriitorul de „esee” de pe vremuri, rocker și „băiat de băiat”, mare consumator ,,tep-tep”, cu școala plătită de oamenii de bine din Drăgășani, cu șapcă și bascheți, vorbind într-o păsărească îndrăzneață, va fi prim-ministru?! Și cum cetățeanul român nu înțelege ce spune premierul, e legitim șlagărul lui Câțu, căci nimeni nu-l oprește!

Cine-și putea închipui?

Acum 20 de ani, că președintele principalului partid de guvernământ, dar și al Camerei Deputaților, va fi ”Ludovic cel Bun”, ex-șomer și ex-ex… Și, cine și-ar fi imaginat că în 2020-2021 vor fi vicepremieri ai României Raluca Turcan- „mentor Stolo” și Dan Barna – „dacă aș fi fost eu președinte”… iar scaunele de miniștri vor fi ocupate de Dan Vîlceanu- „băiatu’-lu’-mama”, Ion Ștefan- „grindă-n casă”, Velea – „sunt cu ochii pe voi”, Ghinea- „zero-fonduri-europene”, Ion Stelian- „vai-de-SIIJ-ul-meu-căprui” etc. Și că noua stea a politicii mari va fi Rareș Bogdan cu batistuța lui asortată –„ochi alunecoși, inimă zburdalnică”- iar strateg va fi tot Julien Dacian Cioloș – aripa Gregorian Bivolaru…

Care dintre votanții noilor edili și protectori ai Bucureștiului, ai Timișoarei și ai Brașovului și-ar fi imaginat că aceștia au descoperit cea mai facilă formulă de salvare a municipiilor pe care le păstoresc, și anume, SALVAREA PRIN ABANDON TOTAL? Un haos total! 

Acum, când vremurile sunt tulburi…

O doamnă în jur de 40 de ani mi-a povestit următorul episod din trecutul ei. Tocmai trecuse în clasa a XI-a, la un liceu de elită dintr-un oraş mare, când a chemat-o directorul în cancelarie pentru o scurtă discuţie confidenţială. “Reprezentantul unei instituţii foarte importante, care se ocupă de securitatea ţării, mi-a cerut să-i recomand un număr de elevi din şcoala noastră inteligenţi, buni vorbitori (mai ales de limbi străine), pricepuţi la calculator şi cu o gândire liberă.  Accesul nu era pe calităţi intelectuale, pe IQ, pe onestitate; era pe cinism, pe capacitatea de disimulare, de suprimare a propriilor sentimente, pe o disciplină cazonă împinsă spre fanatism. O formă de dezumanizare. Ei par a fi forma modelată degenerativ a exact ce căutau acum 20 – 25 de ani recrutatorii. Se întreabă doamna: nu cumva această generaţie de cyborgi, aproape identici în anormalitatea lor, întruchipată de personaje ca Stelian Ion, Bulai, Moşteanu, Seidler, Barna, Chichirău, Drulă, Năsui etc. reprezintă o promoţie de politicieni români construită de serviciile noastre, după un anumit tipar şi scoasă la remodelat lumea pe şest, acum, când vremurile sunt tulburi şi camuflajul favorizat? Eu cred că poate fi o explicaţie valabilă pentru apariţia acestor bizari minerali, consideraţi de unii ca aparţinând unei “generaţii spontane”, spunea un cunoscut ziarist.

Opoziție de catifea!

Unde este PSD? Unde este opoziția ? Mai avem de stat?

Mulţi spre foarte mulţi critică aspru în ultima vreme pasivitatea PSD-ului faţă de guvernarea PNL– USR– UDMR. Şi eu, furios adesea pe golăniile şi ipocrizia coaliţiei “de dreapta”, m-am mai indignat, am mai ridicat tonul şi i-am pus la zid pe ”eunucii” pesedişti. Mi se păreau atât de impotenţi politic încât doar comparaţia asta o inspirau. Cum eu, în articolele din acest ziar , exprim gânduri şi raţionamente ale clipei, din dorinţa de a fi sincer la timpul prezent, am început să apreciez. Să ne uităm puţin la sondaje: PSD – 35%, PNL – 19%, USR – 13%. O să îmi spuneţi că PSD nu are niciun merit pentru aceste evoluţii în favoarea sa, că PNL şi USR, guvernând lamentabil, s-au împuşcat singure în picior. Doar partea a doua e adevărată.

Marele merit al PSD este că i-a lăsat pe aceşti impostori să fie ei înşişi, mincinoşi, hoţi, incompetenţi. Nu mai e PSD-ul în ring, atunci se vor lupta între ei. Şi, în felul acesta, lumea le va vedea adevărata faţă. Valori nepreţuite, precum Clotilde ori Nicuşor, Florin ori Ludovic Orban trebuie lăsate să se manifeste până consternează definitiv. De ce să întrerupi sinucideri atât de elaborate şi spectaculoase? Nici prin cap nu-i trece lui Ciolacu să aducă PSD la guvernare în conjunctura actuală. Doamne fereşte! Şi, bine face, după părerea mea. Opoziţie de catifea, puţină sare pusă peste suferinţa românilor ca să înţeleagă pe pielea lor cu cine au votat ultima oară!

Răvașul către Iohannis: o să ne chemi tu, iar noi o să ne gândim de două ori dacă o să venim şi în ce condiţii!

Domnul președinte

Este foarte ocupat cu politica externă, ca să ne fie bine românilor! Dar și aici am dat cu oiștea-n gard! Ne-am mai lămurit odată, dacă nu ne-a ajuns lecţia de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, cât de mult ne putem baza pe străini. Partener strategic americanii, articolul 5, dar dacă ne invadează ruşii sau ne trimit vreo rachetă supărată spre Deveselu, să vezi atunci ce sare NATO să ne apere… Cu conferinţe indignate şi vorbe de profundă consolare! Adică nimic!

Ce se întâmplă acum în Afganistan este într-un fel tragic emblema progresismului imbecil. Mi-e o ruşine imensă faţă de afganii care au crezut în balivernele alianţei noastre, conduse de SUA, şi acum se văd părăsiţi în cel mai abject mod. Nu putea exista o propagandă mai eficientă împotriva valorilor occidentale, considerate până nu de mult repere imuabile ale civilizaţiei moderne, decât debandada lăsată în urma lor de eliberatorii creştini, care şi-au închipuit că pot reconstrui din temelii un popor de alte tradiţii, religie şi cultură, după modelul lor mustind de decadenţă, drepturi LGBT şi economie de junglă.

Drama umanitară care se prefigurează în Afganistan cred că va desfiinţa, pentru decenii, postul de jandarm al planetei şi al respectării drepturilor omului cu care atât de mult se fălea, până mai ieri, America. Pentru că, un jandarm compromis, nu se mai poate apăra nici pe el însuşi. În cinci zile sunt peste 400 de morți în atentate la Kabul. Președintele, fiind taliban, a fugit. Încă odată religia a învins toate puterile Occidentale și SUA. Oare SUA se destramă? NATO trebuie reformat din temelii?

Încotro ne îndreptăm?

Cine ne mai apăra? Propaganda este mare! Pe ambasada americană, în loc de steagul american era steagul LGBT la Kabul. Oare poporul american chiar asta își dorește? Eu nu cred! Occidentul a fost tras într-o capcană a Noii Ordini Mondiale? De ce a trebuit să moară atâția oameni? De ce au cheltuit, pe nimic, atâția bani? Americanii chiar au dorit asta? Dumnezeu este mai puternic decât toți, iar în Afganistan au primit ,,palma cuvenita”. Cred că începem și noi, românii, să ne trezim. Iar decontarea va veni cât de curând. Cine va deconta, doar amărâții de jos!

Al dumneavoastră, același,

Prof. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.