OPINII: România bine lucrată, ori bine ,,gajată’’

România lucrului bine făcut, pe care a terminar-o de tot ”obiectul de joacă”a unui individ care îndatorează zi de zi această țară, și care nu dă socoteală nimănui. Au dus România în haos și ne paște și disoluția statului, cu complicitatea unora din interior. Avem un Guvern complet nepregătit, un Parlament invizibil și alte instituții dezorientate sau orientate spre a pune umărul la distrugere.
Suntem blocați, inerți, paralizați. Am impresia ca există mai multe Românii: Romania LOR: a hoților, corupților, agramaților, tupeiștilor, și România NOASTRĂ: a oamenilor cinstiți, muncitori, pregătiți, integri, capabili, tineri și deștepți. Suntem dezamăgiți, obosiți, paralizați în plan politic, menținuți în această stare de inerție, în mod premeditat de clasa politică, mulțumită de faptul că noi am încetat să mai reacționăm și nu facem decât să ne vedem de treaba noastră și să ne plătim cuminți taxele, mulțumindu-ne să ne plângem și să înjurăm.

Suntem spectatori la ceea ce ni se întâmplă
Cei care au murit la Revoluție nu au făcut-o pentru ca noi să ajungem să fim batjocoriți și sfidați de doamne, care au pus ,,sugativa’ pe obrazul unor politicieni hoți, deveniți conducători și formatori de opinie, borfași cu tupeu ce beneficiază de bugete de milioane din banii noștri. Responsabilitatea noastră față de cei de dinaintea noastră, care au crezut în noi, față de noi înșine și față de copiii noștri este să acționăm. Ni s-a inoculat ideea că nu putem face nimic, că orice tentativă este sortită eșecului, că suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar, care le convine de minune analfabeților și hoților care ne conduc. Uitați-va ce tupeu au, cum ,,gajează‘’ peste tot aceasta țara, de parcă ar fi bunul lui mumă-sa. Aproape toți cei care ne conduc au antecedente, iar când sunt aleși, sunt cei mai curați. Cât tupeu de borfaș poți avea? Câtă nesimțire?
Avem romani educați – ne-am tocit coatele pe băncile școlilor, am trecut prin emoțiile examenelor, am visat să schimbăm lumea… ca acum să ne conducă niște analfabeți!
Milioane de români mun­cesc corect, sunt integri, cu inițiativă și se străduiesc să adauge plusvaloare în businessul lor sau al altora. Mulți au plecat scârbiți din țară și clădesc economia altor tari, cu sufletul sfâșiat de dor, tânjind după țara lor, după ”acel acasă”, pierdut în mocirla cotidianului romanesc. Atâtea milioane de oameni deștepți, integri și cu bun-simt sunt paralizați! De cine? De ce?

Dorim o schimbare!
Este nevoie de o Mișcare a românilor cu coloana vertebrala! Un Partid fără ,,rebuturile‘’partidelor existente, fără securiști, fără hoți. O Mișcare de Întoarcere Acasă, atât a românilor plecați slugi în alte țări, cât și a celor care, deși am ales să rămânem aici, suntem absenți, pasivi. O mișcare a oamenilor care nu au mai fost implicați în viața politică, neîntinați, nespălați pe creier, nejigodiți. O mișcare fără traseiști politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o mișcare a oamenilor deștepți și, singura soluție viabilă pentru România de acum este să se unească toți oamenii capabili pe care îi avem în toate domeniile.
Dar cei mai mari dușmani pe care îi avem suntem noi înșine, nu sistemul contra căruia dorim să acționam. Caci dacă noi am avea curaj, cum ar putea niște analfabeți limitați să ne oprească? Aici și acum e momentul ca generația tânără să preia inițiativa, bineînțeles în colaborare cu seniori cu experiență.
Trebuie să găsim și să susținem oameni de care sa fim mândri că ne reprezintă. Să identificăm valorile și să le convingem să se implice. Trebuie să luptăm pentru o Românie condusă de oameni deștepți și integri. Pentru o Românie care sa fie un model internațional. Pentru o Românie bogată, cu bătrâni bine îngrijiți, cu tineri cărora să li se ofere perspective, cu străzi fără gropi, cu hoți băgăți după gratii, cu milionari pe merit, nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri, în țara noastră, nu printre străini.
Criticele nu-și au rostul și nici nu vrem să ne plângem – toți știm care este realitatea, nu mai este nevoie de încă un catalog de plângeri. Vrem soluții, iar soluțiile nu sunt posibile fără oameni capabili.
Mulți nu ne dau nicio șansă, o vom face. Stă numai în mâinile noastre să ne schimbam viitorul – trebuie doar să găsim oamenii cărora să-l încredințăm. Trebuie să se schimbe ceva. România dă impresia că este sub dictatură. Tot ce face Guvernul este împotriva oamenilor. Oamenii ăștia nu știu să conducă. Ei știu să îndatoreze țara și să vândă ce a mai rămas. Ei nu știu nimic în afară de infatuare.

Președintele veghează, oare la ce ?!
La un prim-ministru care știe că va fi schimbat cu un militar care pupă prin Cra­iova poala fostului ministru devenit întreprinzător hotelier, care dă ordin să scoată toate efectivele în stradă, dă drumul la girofaruri, ca să bage frica în fraieri și toată poliția se execută. Vă mai aduceți aminte?
Totul pare destul de clar. Cu cât individul userist e mai dezrădăcinat, mai globalizat și mai antiortodox, cu atât e mai carantinist. Există o aripă dură, carantinistă, iar aceasta se află în USR. Dar, ceea ce mi se pare cel mai oribil în actuala conjunctură e învrăjbirea populației, pentru a se ascunde debilitatea Puterii. Și, folosindu-se de cei mai speriați de bombe dintre noi, Puterea îi acuză pe noncomformiști că „îi îmbolnăvesc pe ceilalți”. Dacă am ajuns ca unii, care erau drogați și cu pantalonii în vine la 10 August, să fie demnitari, ce să mai spun ?!
Puterea ar trebui să aibă decența de a recunoaște că a fost și că este depășită de situație, nu să găsească țap ispășitor în persoana celor care s-au săturat să moară de foame (unii dintre ei începând deja să se sinucidă). Avem foarte multe sinucideri, oameni care mor în spitale legați de paturi, iar Puterea râde și face glume pe seama morților. Sunt demonstrații în toată țara, dar acest tineret nu știe de ce este în stradă. Ei au ales ”majoritatea” de la putere și acum nu le convine.
Puterea ar trebui să recunoască sincer că într-un an de zile nu a pus la punct niciun sistem de protecție a celor vulnerabili. Nu știm câți bătrâni bolnavi avem în România. Nu știm câți au și câți nu au aparținători. Nu știm exact câți testează. Nu știu nimic, conduc în valul inerției.
În aceste condiții, în care vina autorităților, izvorâtă din crasă incompetență, e mai mult decât evidentă, apariția unor rebeli în spațiul public e mană cerească pentru Putere, fiindcă dacă toți am fi fost disciplinați, nu s-ar mai fi putut da vina pe nimeni. Măsurile aiuritoare, de secol XIV, anti-Covid (adică tot ce i-a dus capul pe idioți), nu dau rezultat în secolul XXI, secolul calculatoarelor cuantice și al bazelor de date distribuite. Printre aliații Puterii sunt și jurnaliști fără rușine, care susțin narațiunea oficială („totul ar fi bine dacă nu ar exista șoșocii”) și idioții utili, care te-ar băga fără frică în vagonul de vite, doar fiindcă sunt incapabili să înțeleagă că, din cauza fricii, au fost transformați din oameni, în simple instrumente de propagandă ale unor incompetenți sadea. În apărarea lor, putem spune că au totuși o „scuza”, pentru că s-au luat după niște fantome fără cap, mai mari decât ei: cei de la UE. Te uiți la cei de la
Bruxelles (la unii) dacă sunt oameni normali sau niște ,,creaturi’’.

Campania de vaccinare abia se ”târâie”!
Și nu trebuie să fii un geniu ca să constați că în toată Uniunea Europeană se întâmplă acest lucru. Mor oameni cu vaccinul făcut, ceea ce înseamnă că problema unora ajunși în fruntea bucatelor nu e doar la noi, ci pare a fi o problemă sistemică, la nivelul întregii Uniuni. Un simptom generalizat al unei pandemii mai grave decât Covidul: una de imbecilizare la nivelul deciziei. Și nu degeaba nici pe ăia, în plin secol XXI, nu-i duce capul decât să adopte, pentru a combate virusul, tot măsuri de secolul XIV. Cei pe care-i vedeți, la care vă închinați și de la care vă așteptați salvarea, nu doar că vi se păreau ,,duși cu capul“, ei chiar erau, și încă mai sunt. Oare această pandemie a imbecilizat omenirea? Eu cred că omenirea a imbecilizat ,,VIRUȘII’’pandemiei. Dar nu uitați, de trei ani spun asta: scapă cine poate!
Cititorilor care celebrează Paștele, le doresc, din inimă ,,Paște Fericit!

Al dumneavoastră același
Prof. Ioan Romeo Mânzală

1 răspunde
  1. Vox populi, vox Dei !
    Vox populi, vox Dei ! says:

    Cu o mica dar esentiala completare, totul este perfect valabil, iConcret, actuala coalitie de guvernare a venit la Putere ca urmare a votului cetatenilor romani care nici macar nu pot pretinde ca nu stiau cu cine au de a face fiindca in 2020 PNL isi daduse masura ticalosiei. Acum romanii vor trebui sa indure pana la viitoarele alegeri, presupunand ca ele vor mai avea loc. Oricum schimbarea regimului prin miscari haotice de strada trebuie evitata. Am mai facut-o in 1990 si iata unde am ajuns.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.