OPINII: Visul urât al unei toamne frumoase

”Cel mai mare pericol social este prostia” – VICTOR HUGO

Este duminică, o zi însorită într-un Octombrie splendid: și mă întreb, fără jenă, chiar nu deranjez pe nimeni că sunt creștin ortodox? Oare noi chiar dorim să fim anormali ? Nu stârnesc nicio controversă!
Cum să mă căsătoresc eu cu Gheorghe, să cresc copii făcuți în eprubetă, că așa vor străinii? Eram în anii 90 în Țara Lalelelor (Olanda) și atunci, am spus colegului meu de serviciu, că aici este un mare dezmăț. Am realizat că și la noi, astăzi, când se ține acest referendum, coincidența face să mă aflu în Orașul Lalelelor din România (Pitești). Mi-am adus amin­te următoarele cuvinte: ,,normalitatea pierde tot mai mult teren în fața conceptului de “open mind”, care uneori deraiază grav”. Susțin cu tărie această teorie, pentru că sunt soț, tată, dascăl și nu pot accepta dezmățul. Scriu din punctul de vedere al unui tată și nu în ultimul rând, a unui creștin ortodox, în care Biserica așteaptă să ce ?!
Am văzut câtă manipulare, câtă propagandă, câtă ură, ca să nu mergem la vot. Că se votează schimbarea Constituției, că se votează legile justiției, că nu votează referendum inițiat de Dragnea și Tăriceanu. Măi oameni buni, am înnebunit cu toții!!! Dragnea nu este pe invers, nici Tăriceanu, care a stat cu 5-6 neveste. Au oamenii, în total, 4-5 copii. Cum să gândești că votând un articol schimbi Constituția? Cred că vom deveni un popor fără nicio ,,busolă”, ne vom îmbrăca bărbații în fuste, ne punem sutiene și ne ținem de mână pe stradă, bărbat cu bărbat. Am deraiat rău de tot. Vă spun, cu asemenea gândire nu mergem decât la pieire. Un grup minoritar să ne manipulează în așa mod, că începem sa cântăm aceeași partitură. Știu că Dumnezeu a făcut familia din Adam și EVA, nu din Ion și Vasile.

Oare părinții dumneavoastră ce spun?
Domnilor, oameni anormali, dacă există multă toleranță, multă prostie, multă incultură, oricât vă deranjază că vă spunem un adevăr, asumați-vă diferența. Faceți-o cu eleganță, discreție, convingere, nu neapărat. Ieșiți pe toate posturile de televiziune, media, în grupuri unde sunt copii, ba mergeți în cluburi să vă sărbătoriți victoria în alegeri etc. Îmbrăcați cu fuste ca femeile și cu farduri pe față. Oare părinții dumneavoastră ce spun? Numai în sufletul lor să nu fii!

Noi nu avem cui ne plânge!
Nu ne agresați vizual copiii pe stradă, căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să res­pecte drepturile unei mino­rități. Respectați și voi drep­turile copiilor noștri de a crește normal și de alege…drept. Avem Pomohacii noștri, avem ciobani zoofili, polițiști pedofili, avem miniștri ai Educației analfabeți, tinerii nu mai caută fete cu sânii mari pe plaja ci Wi-Fi, avem mulți oameni cu orientări deplasate, miniștri, reporteri politicieni, actori, scriitori, reporteri de televi­ziuni, popi, episcopi, fotbaliști etc. Suntem o țară a tuturor posibilităților!

Pentru o brumă de voturi…
Nu am văzut ca Președintele să ne explice despre acest referendum, nu am văzut conducerea BOR să se exprime. În schimb, am văzut președinte de partid în vizită (sau în turneu electoral europarlamentar) la Arad și Hunedoara, fără a lansa un apel la membrii partidului de a vota la referendum.
Eu cred că fiind un om normal, cu un copil normal și moral, nu pot să deraiez de la principii, ca un grup de oameni care au alte orientări sexuale, anormale. Nu îmi vine să cred că unii din acest sistem numit politic, pentru o brumă de voturi, pentru a se cocoța pe scaune deș­tepte, acceptă acest instrument numit toleranță. Și, nu în ultimul rând, acceptă bărbații care fac sex între ei, apoi se căsătoresc și, mai nou, au voie să crească și copii.

Nu avem curajul să spunem ce este bun sau rău!
Copilul meu, de la noi, părinții, a aflat că el a fost făcut de un bărbat și o femeie. Nu de gay, nu de lesbiene, nu de oameni care se îmbracă în fuste pe stradă, se țin de mână, se pupă bărbat cu bărbat etc. Nu am crezut vreodată ca Ion se va căsători cu Vasile. În fața lui Dumnezeu, asemenea oameni nu au ce căuta. Nu avem curajul să spunem ce este bun și ce este rău, ce ne convine și ce nu ne convine. Nu avem curajul să spunem că se alocă bani din fonduri europene, pentru asemenea oameni. Se alocă sume exorbitante prin ONG- uri. Lumea a început cu ADAM și EVA, nu cu ,,Ion și Vasile”!De ce mulți preoți nu vor să ci­tească, nu vor să comenteze Vechiul Testament ? Nu am auzit o reacție tranșant a Patriarhului Daniel. Nu am văzut o reacție a Președintelui.

Oare ne-am pierdut rădăcinile ?!
Am sentimentul că poporul roman s-a înstrăinat sau a fost înstrăinat, încât și-a pierdut rădăcinile și trăiește agonic, la mila istoriei. Poporul nu poate exista fără lideri puternici: “Bate-voi pastorul și voi risipi oile turmei”,le-a spus Iisus apostolilor, la Cina cea de Taină. Cu părere de rău, politicienii și preoții nu au reușit să-i convingă, dar, au reușit cei de la #rezist și cei de la Accept. Care au fost mai puternici în fața politicului nostru. Oare unde sunt Principesa Margareta și Radu Duda, ce fac acești oameni care au numai pretenții, noi plătim anual milioane de euro, care nu au nicio explicație pe ce se cheltuiesc. Oare de ce plătim pentru ei, în loc sa fie invers?! Va veni o vreme când societatea se va trezi, dar sa nu fie prea târziu.

Trei fenomene ale timpului…
Revenind la minoritate, oamenii aceștia sunt bolnavi, dar noi suntem mai bolnavi decât ei.
Am stat de vorbă cu câțiva gay și mi-au povestit despre traumele lor, despre neîmplinirile lor. Am înțeles că trebuie și ei să fie înțeleși, cu bune și rele, dar de la a fi înțeleși și până a ajunge să se urce în cap, este o mare diferență…
”Trei fenomene ale timpului”: invazia verticală a barbarilor, domnia proștilor, trădarea oamenilor cumsecade. Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ei, de jos în sus, derbedeii, Barbarii aceștia preiau lo­curile de conducere. Al doilea: am sosit- pur și simplu. În sensul cel mai categoric-proștii și inculții la putere și în ciuda tuturor legilor economice și tuturor regulilor politice fac proști, ca niște ignoranți ce se află. Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoi­toare, se fac că nu văd, nu aud, pe scurt, trădează. Nu-și fac datoria, Imparțiali și încrezători, înregistrează și tac. Sunt cei mai vinovați”  – Nicolae Steinhardt 1937

Ioan de la Ierusalim, profeție din 1099: ”Femeile se vor culca cu femeile și bărbații cu bărbați, bătrânii se vor culca cu copilele și aceste cumplite fărădelegi se vor petrece în văzul întregii lumi și vor fi considerate de toți ca lucruri firești normale. Toate aceste spurcăciuni vor fi întărite prin legi”.
Profe­ția lui IOAN de la Ierusalim descrie cu o exactitate uimitoare istoria lumii până în anul 3000, iar ceea ce a descris până în anul 2000 s-a împlinit. Profeția sa este, de fapt, nu doar o des­criere completă și fidelă a actualei societăți în care noi trăim astăzi, ci și a situației ecologice planetare actuale. ”Peste o mie de ani Ierusalimul nu va mai fi orașul lui Cristos. Creștinii veniți în pelerinaj nu vor mai fi lăsați să intre după voia lor la Sfântul Mormânt și vor fi mereu sub supravegherea și paza evreilor care își vor ridica din nou templele lor și se vor închina din nou la ele”.
Tot Ioan de la Ierusalim spunea în 1099 că țările mici și câteva țări mari se vor uni și vor forma un singur imperiu.(UE).

Ce spun mai marii Bisericii despre ce se întâmplă acum?
Vom fi țara mirilor Ion și Vasile, nu a lui Adam și EVA. Indiferent de rezultatul re­ferendumului, s-a demonstrat că noi am luat-o razna. Am devenit, peste noapte, neo-marxiști, globaliști, so­ro­șiști, atei, cum vreți să le spuneți. Care mai este rolul Bisericii în aceste vremuri? Unde a stat Președintele dispărut? Oare Duhul Sfânt s-a retras din lume?!
Ce spun mai marii Bise­ricii despre ce se întâmplă acum? Trebuie făcută ,,Cură­țenie” în interiorul Bise­ricii, se pare că și acolo sunt multe lucruri putrede. Nu mai crede nimeni în manipulări. Breșa dintre Biserică și enoriași se adâncește zilnic. Este jenant să nu vedem purul adevăr, în loc să spunem ,,slogane” care au ținut până acum.
Slogane care la pu­blicul larg nu mai au efect. Doresc ca lumea și conducătorii să se gândească foarte bine la ce va fi în viitor. Biserica trebuie să știe că într-o societate în derivă are rolul cel mai hotărâtor. Fiind compusă tot din oameni, trebuie să se primenească, pentru a fi un factor de echilibru și de încredere în societatea ro­mâ­nească și nu numai!
,,Ne-am căptușit cu modele false, modelul omului care reușește ușor, care se descurcă, care știe să facă bani. Ne-am pierdut moralitatea, manierele și educația. Am uitat să ne îmbrăcăm frumos, să ne mai purtam elegant. Am pierdut nu bur­ghezia materială, ci noblețea spirituală. Trăim astăzi într-un mediu semicultural și parvenit, impulsiv și brutal. Suntem foarte departe de ceea ce am fost cândva”.
George Enescu

Al dumneavoastră același Prof. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.