Performanța nu ține de foame

Componenții secției de fotbal tenis a clubului Comexim Lupeni trăiesc momente dramatice, deoarece finanțatorul clubului, Emil Părău, i-a anunțat că își va retrage sprijinul financiar, deși sportivii sunt multipli campioni naționali, europeni și mondiali.

Campioni în derivă

În fotbal-tenisul din România, performanța nu mai impresionează. Componenții secției de fotbal-tenis a clubului Comexim Lupeni au fost în ultimii anii și sunt și în acest sezon cei mai buni din țară. Și au avut și rezultate de top în plan internațional, titlurile mondiale și europene fiind la loc de cinste în vitrina clubului. Din păcate, performanțele acestor tineri și talentați sportivi, antrenați mai mult din pasiune, decât pentru câștiguri financiare, de Dima Druncea sunt pe punctul de a deveni istorie. Motivul? Emil Părău, finanțatorul clubului Comexim Lupeni, i-a anunțat că își va retrage sprijinul financiar acordat secției de fotbal-tenis. „Suntem pe marginea prăpastiei. Patronul ne-a spus în mai multe rânduri că nu ne mai poate susține financiar, iar acum de câteva zile ne-a anunțat oficial că renunță la secția de fotbal-tenis. Mi-e teamă că retragerea sa va însemna sfârșitul acestui sport în Valea Jiului, chiar dacă performanțele noastre sunt extraordinare”, a spus cu supărare antrenorul Dima Druncea.

Apel disperat

De la aflarea tristei vești, antrenorul a căutat tot felul de soluții pentru a salva echipa, dar deocamdată nu a apărut nici o speranță la orizont. „Nu știu ce să mai fac, nu mai dorm nopțile de teamă că munca mea și a acestor sportivii va pieri din cauza sărăciei. Am apelat la autorități, am căutat sponsori, am cerut sprijin la Federație, dar nimic…. Am avut la un moment o promisiune, dar aceasta nu s-a concretizat încă. A fi păcat ca talentul acestor sportivi și munca mea și a lor din ultimii ani să se risipească din cauza lipsei banilor. Majoritatea sportivilor din secția de fotbal-tenis sunt campioni naționali, europeni sau mondiali și au ajuns la maturitatea sportivă, fiind apți de a câștiga noi medalii valoroase. Cheltuieli la fotbal-tenis sunt modeste, noi având nevoie de aproximativ 20.000 de lei pentru tot anul competițional, bani pentru participarea la competiții. Vă rugăm faceți cunoscută povestea noastră, poate-poate se va găsi cineva care să ne ajute”, a spus antrenorul Dima Druncea.

Componenții secției de fotbal-tenis ai Comexim Lupeni sunt multipli campioni naționali și ar trebui să participe luna viitoare la Campionatele Europene de la Istanbul. Prezența la această competiției continental va fi finanțată de Federația de Fotbal-Tenis, iar sportivii speră să cucerească un număr cât mai mare de medalii pentru a impresiona potențialii „binefăcători”.

Lucian Toma

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.