Peste 200.000 de persoane au vizitat, în 2020, Castelul Corvinilor

2020 a fost un an negru pentru turismul din întreaga lume. “Castelul Corvinilor” a trecut peste „anul pandemiei” mai bine decât estimările iniţiale.

Deși a fost închis total vreme de două luni iar turismul din întreaga lume a înregistrat pierderi masive în 2020, „Castelul Corvinilor” a depășit momentele dificile de anul trecut mai bine decât se prefigura la începutul pandemiei (în februarie – martie anul trecut). Peste 200.000 de persoane au vizitat, în 2020, cel mai important monument medieval din Transilvania, cu 50 la sută mai puține decât în 2019. Practic, numărul de vizitatori din 2020 a fost aproape de cel din 2014 (când s-au înregistrat 230.000). Alte obiective similare din țară au raportat scăderi de 70 la sută.
Diminuarea veniturilor Castelului a fost mai mică decât cea a numărului de turiști, de aproximativ 40 la sută (de la 7,6 milioane de lei în 2019, la 4,6 milioane de lei în 2020).
„Fără nicio îndoială, pandemia Covid 19 a fost singura cauză a scăderii numărului de turişti, la Castelul Corvinilor. Spun asta pentru că scăderile cele mai pronunţate, de 80 – 90 la sută, s-au înregistrat la vizitatorii străini și cei care veneau în grupuri organizate. Tocmai interdicția sau dificultatea organizării de excursii de grup a generat o mare parte din scăderea numărului de vizitatori. În ce privește numărul de turiști care au vizitat Castelul singuri, cu familia ori prietenii, diminuarea este mult mai mică decât în cazul grupurilor organizate, de aproximativ 30 la sută. Trebuie să ținem cont și de faptul că obiectivul a fost închis total între 12 martie și 15 mai 2020. În aceeași perioadă a anului 2019, la Castel au fost în jur de 100.000 de turiști. O altă cauză a fost închiderea școlilor și, automat, anularea excursiilor școlare. Eu sunt însă extrem de încrezător că, de îndată ce intensitatea pandemiei va scădea, situația vizitatorilor la Castelul Corvinilor va reveni la normal și numărul lor va reintra pe trendul ascendent înregistrat până la nefericitul moment al apariției și răspândirii accelerate a SARS-CoV 2”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.
Vă reamintim că, în această perioadă, la Castelul Corvinilor se derulează lucrări de restaurare în cadrul unui amplu proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.