Peste 800 de mii de euro pentru modernizarea străzilor din comuna Bistra

Primarul comunei Bistra a semnat contractul de finanțare pentru investiția ,,Modernizare străzi în localitatea Bistra”, în prezența președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a domnului Claudiu Vasile Răcuci, secretar de stat în Ministerul. Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul este finanțat din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Valoarea totală a investiției este de 4.124.493,41 lei (valoarea finanțată de minister este de 3.996.688,60 lei, iar contribuția UAT Bistra este de 127.804,81 lei).

În cadrul acestui proiect vor fi modernizați 4161 metri de drum, se vor realize șanțuri și rigole și 23 de podețe.

,,Este încă o investiție pentru care am obținut finanțare. Modernizarea străzilor și a drumurilor din comuna noastră este important pentru administrația public locală și pentru localnici. Vom urma procedurile necesare pentru demararea investiției”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Străzile din comuna Bistra care vor fi modernizate sunt: Gruieț, Avram Iancu, Aviatorilor, Horea, Cloșca, Crișan, Solidarității, Păștești, Calea Turzii, Piezișă, Luncii, Bolfi, 22 Decembrie, Valea Mare, Trompoș, Șoferilor, Valea Bistrișorii, Petru Pavel Aron și Rude.

Comuna Bistra are peste 90 de drumuri comunale și sătești, în lungime de peste 200 de km. Pe lângă drumurile comunale și sătești se mai adaugă şi reţeaua stradală din central comunei, cu 33 de străzi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.