Plx 145/2023 – Adevărații extremiști din România

Pe modelul practicat în pandemie – „vaccinați-vă!” -, politicienii ne vor binele cu forța. La televiziunile plătite de politicieni a început o campanie de laudă a legii Pl-x 145/2023. Ni se spune că vine în ajutorul părinților, la fel cum ni s-a spus că vaccinul va opri răspândirea virusului. Consecințele acelei campanii de vaccinare le știm cu toții.

Așa arată cu adevărat extremiștii – politicienii care spun una și fac alta. Au spus că vor renunța la Pl-x-ul 145/2023 și că vor face un nou proiect, de la zero, împreună cu societatea civilă la masă. Ce au făcut? Au băgat forțat pe ordinea de zi proiectul de lege și l-au votat cu ușile închise, cu societatea civilă ținută pe la porțile Parlamentului, cu o intimidantă desfășurare de forțe ale Jandarmeriei. Oamenii societății civile au fost denumiți „extremiști” de către politicieni.

Extremiștii sunt, însă, cei care fug de dezbatere, de negociere și folosesc forța, secretizarea documentelor și refuză divulgarea de informații la care cetățenii au dreptul, pentru a nu fi trași la răspundere.

În ziua de astăzi extremiștii sunt cei care afișează un comportament pasiv-agresiv, cei care se îmbracă frumos, vorbesc bine și îți spun că nu ai voie să te enervezi, că nu ai voie să te exprimi decât dacă spui ceea ce vor ei și singurul mod de a-ți trăi viața este cum îți spun ei, pentru că, altfel, te etichetează ca factor de risc la adresa societății.

Dragi tineri, ar trebui să vă îngrijoreze cum se nimicește DEMOCRAȚIA în România. Ar trebui să fiți foarte atenți la ceea ce se întâmplă în Parlament și Guvern. Politica este putere. Implicarea este adevărata putere. Implicarea este DEMOCRAȚIE, este IMPACT, înseamnă a FACE O DIFERENȚĂ, înseamnă EGALITATE DE ȘANSE și reducerea INECHITĂȚILOR SOCIALE.

DEMOCRAȚIA nu are voie să fie o noțiune în numele căreia se încep războaie, se introduc ideologii noi în societate, greu de mestecat și de digerat, DEMOCRAȚIA nu are voie să fie luată în derizoriu de către politicieni. Democrația este un echilibru firav între politicieni și societatea civilă. Când societatea civilă lipsește, când implicarea oamenilor lipsește, democrația nu există. Democrația nu va fi niciodată o impunere forțată a unor reguli de către politicieni.

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.