Poliţiştii criminalişti, implicaţi în activităţi preventive în contextul organizării unui festival de muzică

Organizatorii festivalului de muzică electronică şi rap ce va avea loc în zilele următoare în apropierea oraşului Simeria au discutat cu oamenii legii despre consecințele drogurilor și au putut testa efectele consumului de alcool sau substanțe interzise,  prin ochelari VR.

Polițiștii, alături de partenerii consacrați ai activităților preventive, Centrul de Evaluare şi Prevenire Antidrog şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, au derulat, astăzi, o acțiune informativ-preventivă adresată organizatorilor festivalului de muzică ce va avea loc la Măgura Uroiului, în perioada 23-26 iunie a.c.. Dat fiind faptul că la manifestare se preconizează participarea unui număr mare d etineri, au fost discutate aspecte legate de prevenirea comiterii unor infracţiuni, consecințele devastatoare ale consumului de droguri precum și modalități de acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

           Acţiunea preventivă de astăzi a avut ca şi principal obiectiv promovarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională. O atenție deosebită a fost acordată aspectelor legate de consecințele devastatoare ale consumului de alcool sau droguri, iar doritorii au putut testa, prin ochelari simulatori, efectele consumului unor astfel de substanțe.

          Pe perioada desfăşurării festivalului, polițiștii, alături de reprezentaţii altor insituţii de aplicare a legii şi de reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara vor fi alături de participanţii manifestare, pentru preveni orice eventuală încălcare a legii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.