Poliţiştii hunedoreni i-au făcut o surpriză unui băiat în vârstă de 8 ani din Hunedoara

Robert, un băiat în vârstă de 8 ani, din municipiul Hunedoara, este fascinat după meseria de polițist şi doreşte ca, atunci când va fi mare, să se facă „poliţist-mascat”. El și-a dorit foarte mult ca, de ziua lui, să îi poată întâlni pe poliţiştii Serviciul de Acțiuni Speciale Hunedoara, sau “mascaţii” pe care i-a văzut doar la televizor, în cadrul unor intervenţii în care îi imobilizau pe cei certaţi cu legea.  

Cunoscând pasiunea lui Robert pentru uniforma și mașinile de intervenție ale polițiștilor, mama acestuia s-a gândit să-i ofere o surpriză chiar în ziua în care micuţul a împlinit 8 ani. Aceasta s-a gândit să îi îndeplinească dorința şi a contactat prin intermediul unui e-mail Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, iar polițiștii au răspuns cu drag inițiativei părinților.

Astfel, vineri, 08.10.2021, poliţiştii Biroului Siguranță Şcolară, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara şi cei ai structurii de prevenire a criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara s-au prezentat la unitatea şcolară unde învaţă Robert şi au susţinut o activitate preventivă în cadrul căreia Robert şi colegii lui din clasa a II-a au învățat principalele reguli de circulaţiei rutieră, au învăţat cum să se ferească de „oamenii răi” şi să aibă încredere în poliţişti atunci când ei sau cei apropiați sunt victime ale unor infracţiuni.

Cei mici au fost invitaţi în curtea şcolii, acolo unde au avut ocazia să exploreze autospeciala de poliţie rutieră şi să vadă cum acționează faimosul aparat radar.

Acţiunea a culminat cu apariţia luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, care au intrat în curtea şcolii cu girofarurile pornite, i-au făcut urări sărbătoritului, i-au oferit un tort de ciocolată, au dat mâna cu el și l-au lăsat să exploreze interiorul mașinii de poliție.

La finalul activităţii, toţi copiii au primit de la poliţişti dulciuri, insigne „poliţist-junior” şi ultimul număr al revistei „Poliţia Română”. 

Au fost momente de bucurie pentru Robert şi pentru colegii lui, care le-au mulțumit polițiștilor hunedoreni pentru surpriza oferită, de care, cu siguranță, îşi vor aminti cu plăcere multă vreme.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.