Poliţiştii hunedoreni, la datorie în minivacanţa de Ziua Unirii

Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada următoare, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică pe durata minivacanţei ocazionate de „Mica Unire”.  În perioada 21-24 ianuarie a.c., peste 180 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă zilele libere în linişte.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a luat măsuri suplimentare pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică în perioada mini-vacanței prilejuite de sărbătorirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

          Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţişti  din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură.

De asemenea, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină pentru înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

          La datorie, în această mini-vacanță, se află și echipajele de poliţie rutieră care sunt prezente în zonele turistice, dar şi pe principalele artere, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului. Pentru evitarea accidentelor, recomandăm cetăţenilor să manifeste o atitudine preventivă în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, prin adaptarea vitezei la condiţiile meteorologice şi a celor din trafic. În medie, în fiecare zi, acționează în dispozitivul de siguranță rutieră 60 de  polițiști rutieri, cu 11 aparate radar.

          Poliţiştii rutieri vor intensifica activităţile în trafic, în scopul prevenirii şi a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere

          Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din judeţ, poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere.

          În acest context, poliţiştii le reamintesc participanţilor la trafic  că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

          În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

          Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Polițiștii vor fi la datorie pentru siguranța dumneavoastră și vă urează să aveţi zile libere liniştite, alături de cei dragi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.