Premieră – Un spectacol despre „viețile” actorului și „morțile” personajelor

„Infernales Machinery”, un spectacol regizat de Ovidiu Radu, în care joacă actrița Oana Crișan, este noua premieră a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Prima reprezentație se joacă vineri, 20 ianuarie, de la ora 18, în sala ARTelier a teatrului.

Spectacolul sondează, sub forma unui monolog dramatic, condiția „schizoidă” a actorului. Când trăiește cu adevărat un actor? Când este el, când este personajul pe care îl joacă? Dar personajele? Ele trăiesc și mor? Sunt doar câteva întrebări la care scenariul încearcă să ofere răspunsuri, mixând fragmente din „Antigona” de Sofocle, „Trei surori” de Cehov, „Dansul morții” de Strindberg și contribuții originale ale celor doi artiști.

„Am ales să lucrez un spectacol-monodramă din dorința de a spune o poveste. A mea. Și a altora. E un exercițiu de sinceritate. Am ales teatrul drept groapa mea de nisip, în care imaginez și distrug lumi întregi. Sincer, mă bucur enorm când oamenii se bucură să mă vadă, să mă întâlnească. Într-o monodramă avem prilejul de a ne întâlni, de a ne privi în ochi și de a mai spune o poveste”, mărturisește actrița Oana Crișan.

Biletele se pot cumpăra de la casieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, de marți până joi între orele 8-17, vineri între orele 8-13 și cu o oră înainte de începerea spectacolului. Biletele se pot achiziționa și online, pe platforma iabilet.ro

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani este o instituție publică de cultură finanțată de Consiliul Județean Hunedoara.

TDIDS

Secretariat literar & PR

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.