Premii pentru elevi ai Liceului „Sigismund Toduță” Deva la concursul „Dăruind prin muzică”

Sâmbătă, 18 martie 2023 a avut loc la Arad concursul caritabil „Dăruind prin muzică”, concurs de canto organizat de Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad în colaborare cu asociația „Integra” – Asociația persoanelor cu dizabilități mentale. 

Concursul s-a adresat tinerilor între 6 și 20 de ani care studiază canto în orice formă de învățământ (de masă sau vocațională) și și-a propus să întrunească dezideratele artistice cu cele sociale și culturale urmărind atât descoperirea și promovarea tinerelor talente, extinderea și aprofundarea relațiilor dintre participanti – deopotrivă elevi și profesori – în sfera culturii cât și conștientizarea asupra problematicilor întâmpinate de societatea contemporană și necesitatea implicării practice.

Concursul s-a desfășurat pe 4 categorii: muzică clasică, muzică ușoară, muzică tradițională și muzică religioasă, iar cei aproape 100 de participanțiproveniți de la diverse instituții de învățământ din județele Arad și Hunedoara au concurat împărțiți pe 7 categorii de vârstă.

Județul Hunedoara a fost reprezentat la acest concurs de Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Elevii secției  de canto a liceului au fost apreciați pentru calitățile lor muzicale și scenice și distinși cu premii.

La categoria muzică clasică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” a fost reprezentat de elevii Iancu Teodora – clasa a X-a și Pârvulescu Sergiu – clasa a XII-ade la clasa de canto a doamnei profesor Maria Copăcian. Ambii elevi, corepetați  la pian de doamna profesor Delia Ștefoni au fost distinși cu Premiul I, ei aflîndu-se la prima competiție cu public din cariera lor.

La categoria muzică ușoară liceul a fost reprezentat de elevele de la clasa doamnei profesor Andreea Văidean:  Resiga Louisa – clasa a XI-a, care a obținut Premiul I cu Excelență, Măluțan Alexandra – clasa a IX-a, care a obținut Premiul Iși  Zgârdea Roxana – clasa a XI-a, care a obținut Premiul II.

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Prof. Maria Copăcian și Prof. corep. Delia Ștefoni împreună cu elevii Pârvulescu Sergiu și Iancu Teodora
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.