Președintele CJ Hunedoara: Anul 2021 a demonstrat importanța investițiilor publice

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, a făcut marți un bilanț al activității desfășurate în cadrul instituției pe care o conduce, reliefând importanța investițiilor publice și a fondurilor europene în dezvoltarea județului.

Două mari proiecte s-au derulat în acest an: modernizarea drumului județean dintre Hunedoara și Călan- un obiectiv finalizat la un grad înalt de calitate- și începerea lucrărilor la Culoarul Mureș Nord – un proiect care va crea o cale de acces alternativă autostrăzii Deva-Lugoj, de la estul la vestul județului.

De asemenea, munca specialiștilor din cadrul Academiei Române la strategia de dezvoltare a județului va aduce un plus de viziune în ceea ce privește dezvoltarea județului pe termen mediu și lung.

Revenind în actualitate, președintele CJ Hunedoara a spus că se caută o soluție legală pentru ca transportul de călători între localitățile județului să poată fi subvenționat de la bugetele locale sau de la cel județean. Motivația ține de faptul că firmele de transport au început să-și retragă mașinile de pe traseele apreciate ca nerentabile, în present trei localități aflându-se în această situație neplăcută.

”La mine au venit zece personae în audiență, împreună cu primarul din Peștiș. Este o situație delicată. Vom discuta joi cu parlamentarii județului despre proiectul unui act normativ prin care să putem subvenționa transportul spre zonele cu mai puțini călători. În prezent, nu putem aloca bani pentru acest serviciu de transport public, dar sper să găsim o soluție pentru această problemă. Nu putem să lăsăm satele izolate”, a adăugat președintele CJ Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.