Primăria Deva a somat operatorul de salubritate BRAI-CATA să elimine urgent scurgerile din mașinile de gunoi

Primăria Municipiului Deva a somat operatorul de salubritate BRAI-CATA să elimine urgent scurgerile din mașinile de gunoi iar Poliția Locală Deva a aplicat astăzi operatorului 5 amenzi în valoare totală de 10.000 lei

Adresa Primăriei Municipiului Deva către S.C.BRAI-CATA S.R.L.:

Având în vedere numărul foarte mare de sesizări pe care Primăria Municipiului Deva le primește zilnic privind petele de mizerie și scurgerile de deșeuri menajere care provin din mașinile de gunoi, vă solicităm ca în termen de 24 de ore de la primirea prezentei să luați cât mai urgent măsurile care se impun pentru eliminarea acestui disconfort precum și a mirosurilor insuportabile care rămân în urma acestora prin spălarea și dezinfectarea căilor de acces.

Străzile pe care s-au identificat scurgeri de levigat sunt Lucian Blaga, Andrei Șaguna, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Horea, Progresului, Mihail Kogălniceanu.

În cazul în care nu dați curs solicitării noastre, Primăria Municipiului Deva va spăla și dezinfecta străzile mai sus menționate, urmând să vă încasăm contravaloarea acestor servicii.

2 august 2022

Semnează: Primar Nicolae-Florin Oancea

Comunicat al Direcției Poliția Locală Deva:

Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului, în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor Municipiului Deva, deplasându-se la fața locului, au constatat în repetate rânduri, că din autoutilitara aparținând operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata S.R.L. se scurge un lichid urât mirositor în urma ridicării şi transportării gunoiului menajer, poluând mediul, provocând disconfort şi constituind focare de infecţie.

În data de 2 august 2022, reprezentanţii Direcţiei Poliţia Locală Deva au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei.

În perioada următoare, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Deva vor monitoriza activitatea operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata S.R.L. în conformitate cu graficele de activitate ale acestuia, iar în cazul în care vor mai constata săvârşirea unor astfel de fapte, vor aplica sancţiuni contravenţionale conform prevederilor legale.

2 august 2022

Semnează: Director executiv Lazăr Gheorghe

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.