Primăria Deva dă asigurări că vom avea căldură în case

Primăria Deva dă asigurări cetăţenilor că nu vor fi probleme cu asigurarea căldurii în această iarnă. Autorităţile locale sunt dispuse că majoreze subvenţia pe care o achită la termocentrala Mintia pentru energia termică furnizată. Totodată, nu este exclusă o creştere a tarifelor la populaţie.

Conducerea Primăriei Deva a purtat discuţii cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara şi ai termocentralei Mintia pe tema agentului termic distribuit în sistemul centralizat. Autorităţile doresc ca populaţia să nu aibă probleme cu căldura, în condiţiile în care din luna ianuarie se vor mai închide două mine de cărbune din Valea Jiului, iar stocurile de huilă pentru iarnă nu sunt nici acum asigurate în proporţie de 100%. Potrivit primarului Florin Oancea, în discuţiile purtate cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara, aceştia au cerut o majorare a subvenţiilor cu 60%, soluţie neacceptată de autorităţile locale.

Municipalitatea a fost de acord cu o creştere de 20% a subvenţiei pe care o achită pentru populaţie, dar decizia va fi luată doar cu aprobarea Consiliului Local Deva.

Primarul a apreciat că ar fi posibilă şi o creştere cu maxim 10% şi a preţului plătit de populaţie, însă toate aceste tarife vor mai fi discutate, deoarece negocierile cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara nu sunt încă finalizate.

În muncipiul Deva sunt câteva mii de apartamente branşate la sistemul de încălzire.

În prezent, prețul gigacaloriei la Deva este de 174,71 lei. Subvenția aprobată de Consiliul Local este de 64,99 lei/Gcal.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.