Primăria Hunedoara: AJUTOARE PENTRU ÎNCĂLZIRE 2021

Direcția de Asistență Socială Hunedoara informează că începe colectarea cererilor pentru acordarea de AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE CU GAZE NATURALE / ENERGIE ELECTRICĂ / LEMNE.

Persoanele cu venituri mici, care au domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Hunedoara, pot depune cererile începând cu data de 15.10.2021 la sediul Direcției de Asistență Socială, din municipiul Hunedoara, str. Mihai Viteazu nr. 7A (complex Dunărea, parter).Cererile vor fi însoțite de actele necesare în vederea acordării ajutorului de încălzire cu gaze naturale / energie electrică / lemne pentru perioada sezonului rece, noiembrie 2021 – martie 2022. Programul de preluare a cererilor pentru ajutorul de încălzire a locuinței este de luni până joi inclusiv, între orele 8:00 – 15:00, iar vinerea între orele 8:00 – 12:00.

Informații puteți obține la numerele de telefon 0254-712.079, 0770-472.363, 0771-074.262.Cererea poate fi descărcată de pe site-ul nostru, la adresa: https://www.primariahunedoara.ro/…/ajutoare-pentru…

Ajutorul pentru încălzire și supliment pentru energie se acordă familiilor ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt până la 1.386 lei și până la 2.053 lei în cazul persoanelor singure, potrivit prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

ATENȚIE: Cererile se primesc până în data de 20 ale lunii, pentru luna în curs.

LISTA BUNURILOR care conduc la excluderea acordării ajutorului de încălzire conform Legii nr.226/2021

BUNURI IMOBILE:• Clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești• Terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală. Fac excepție terenurile din zonele colinare sau de munte care nu au potențial de valorificare prin vânzare / construcție / producție agricolă.

BUNURI MOBILE (aflate în stare de funcționare):• Autoturism(e) și/sau motocicletă (motociclete) cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile• Mai mult de un autoturism / motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani• Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze• Șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepția bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”• Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată• Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale• Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acționate hidraulic, mecanic sau electric

DEPOZITE BANCARE:• Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, cu excepția dobânzii

TERENURI / ANIMALE și/sau PĂSĂRI:• Suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie.

NOTĂ: Deținerea unuia dintre bunurile menționate conduce la excluderea ajutorului de încălzire, conform Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție social pentru consumatorul vulnerabil de energie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.