Primăriile din Crişcior şi Bucureşci primesc cereri pentru reducerea tarifelor la electricitate

Autorităţile locale din comunele Crişcior şi Bucureşci au început procedurile prin care cetăţenii din cele două aşezări pot să obţină o reducere la jumătate a preţului final pentru electricitate. La sediul primăriei se găsesc formularele de cerere necesare pentru a fi înaintate în vederea obţinerii unui tarif mai bun.

Program prelungit

„Toţi consumatorii – persoane fizice care au domiciliul stabil şi locuiesc efectiv în cele patru localităţi componente ale comunei Crişcior, beneficiază de reducerea cu 50% a preţului final al energiei electrice, aferent contractului de furnizare încheiat. În sensul acordării acestei reduceri, invităm toţi consumatorii persoane fizice să depună la sediul Primăriei Crişcior sau pe adresa de email [email protected] cererea pentru acordarea reducerii la energia electrică”, a transmis primarul comunei, Ovidiu Furdui.

Cererile şi documentele necesare se depun până pe 16 august la sediul Primăriei Crişcior, de luni până vineri, între orele 9,00-15,00.

„Este un lucru benefic pentru populaţie, deoarece oamenii au nevoie de acest ajutor în condiţiile în care viaţa devine din ce în ce mai scumpă. Este o reducere meritată pentru că oamenii de aici, mai ales cei care au ieşit la pensie şi au venituri mici, au muncit din greu de-a lungul vieţii”, a apreciat edilul local.

Bucureşci- o măsură utilă

La rândul său, primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean, a declarat că administraţia locală a desemnat un funcţionar din cadrul instituţiei, care se ocupă special de preluarea documentelor în vederea obţinerii reducerii de 50% pentru electricitate. Tot aici se pot obţine şi formularele necesare pentru cerere.

„Preluăm actele până pe 16 august, după care se va face o centralizare a acestora. Avem un funcţionar pregătit pentru a lămuri toate problemele şi care-i va ajuta pe oameni în completarea formularelor. Este o măsură utilă deoarece zona noastră este una relativ săracă şi cu mulţi oameni în vârstă. Majoritatea trăiesc din pensie sau sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Este un lucru binevenit acest ajutor”, a spus primarul comunei Bucureşci.

El a estimat că peste 400 de gospodării vor beneficia de prevederile legii.

Actele care trebuie depuse sunt: cartea de identitate, declaraţie pe proprie răspundere, copia ultimei facturi emise de furnizorul de energie electrică, în scopul identificării furnizorului.

Nu beneficiază de aceste drepturi persoanele fizice care nu şi-au achitat facturile scadente în termen, persoanele fizice vinovate de încălcarea prevederilor legale referitoare la pescuit, vânat şi exploatarea fondului forestier, persoanele care desfăşoară activităţi economice- persoanele juridice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.