Prin proiecte depuse de CJ Arad, elevii din 24 de comune arădene vor beneficia de microbuze electrice noi

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, semnează, marți, la București, contractele de finanțare destinate achiziției de microbuze electrice pentru transportul elevilor, în valoare totală de 35,9 milioane lei.

„Anul școlar începe cu o veste foarte bună pentru elevii din județul Arad. Aceștia vor avea la dispoziție mijloace de transport în comun noi, moderne și prietenoase cu mediul, pentru a ajunge la școală și la locuințele lor. Prin facilitarea accesului elevilor la școală, îmi doresc ca acest proiect câștigat să contribuie și la reducerea absenteismului școlar. Investim, în parteneriat cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu administrațiile locale, în adaptarea condițiilor din învățământ la standarde europene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Comunele care vor beneficia de microbuze electrice sunt: Gurahonț, Craiva, Hălmagiu, Vârfurile, Vărădia de Mureș, Almaș, Buteni, Dieci, Hălmăgel, Petriș, Ususău, Ghioroc, Brazii, Bata, Semlac, Moneasa, Șiria, Târnova, Bârzava, Săvârșin, Dezna, Peregu-Mare, Pleșcuța și Frumușeni.

Finanțarea va fi asigurată prin PNRR, Investiția 10, prin apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, ce are o valoare totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice de 250 de milioane de euro, fără TVA.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.