PSD, cel mai mare partid din România, îngenuncheat de un ministru toxic

Cel mai mare partid din România a ajuns să fie îngenuncheat de un ministru toxic, care duce țara spre dezastru. PSD este complice la distrugerea României, prin jaful național care se petrece în sectorul energetic, cu ministrul Virgil Popescu pe post de executant.

            Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei nu a trecut la vot. Nu a fost nici o surpiză pentru nimeni. Voturile parlamentarilor din Opoziție nu sunt suficiente pentru a demite un ministru. Singurii care-l puteau da jos pe Popescu sunt parlamentarii PSD. Dar nu au făcut-o. Calculele politice meschine sau aranjamentele pe care le-au făcut cu liberalii sunt mai importante pentru PSD, decât salvarea românilor de la sărăcirea energetică.

            Nu știm cu exactitate ce au pus social-democrații în balanță, atunci când au decis să-l mențină pe Popescu la minister. Este cunoscut faptul că partidele marii au deciziile cu ochii la sondaje. Sunt calculi reci pe care le fac, unde fiecare dintre noi nu este nimic mai mult decât o ștampilă pe un buletin de vot. Ceea ce ar fi fost un motiv în plus pentru demiterea lui Popescu, un ministru detestat de simpatizanții tuturor partidelor. Cu toate acestea PSD a acționat exact invers, decât se așteaptau românii.

            Susținerea din partea PSD nu a fost doar acum, la moțiunea depusă de USR. Ci în toți cei trei ani de când Popescu distruge cu minuțiozitate Sistemul Energetic Național. Trei ani în care l-au criticat sfioși la televizor, dar l-au asimilat imediat ce au ajuns colegi de guvernare.

            Ce ar mai trebui să facă Virgil Popescu pentru a fi înlăturat de la conducerea Ministerului Energiei? Un minister care a devenit esențial în situația geopolitică și economic în care ne aflăm.

Dacă ar fi să ne referim doar la județul Hunedoara, de Popescu sunt legate câteva lucruri cu adevărat „istorice”. I-a ținut pe mineri o săptămână în subteran, ignorându-i și umilindu-i. Ceea ce nu s-a întâmplat niciodată, de când există minerit în Valea Jiului. A lăsat municipiul Deva în frig, în plină iarnă, închizând Termocentrala Mintia, pe care a vândut-o, ulterior, la un preț derizoriu.

Popescu a reușit o „performanță” greu de egalat în orice altă țară europeană. România are cel mai scump curent electric din UE. Asta, după ce, în urmă cu doi ani aveam cel mai ieftin curent electric, în raport cu statele europene. 

            Chiar dacă moțiunea a fost inițiată de USR, iar un eventual success ar fi dus la creșterea acestui partid în ochii electoratului, nu ar fi trebuit să-i împiedice pe social-democrați să o voteze. Vor fi unii care ne vor vorbi despre „dezechilibrul din alianță”, ca o scuză pentru menținerea pe funcție a unui ministru dezastruos. Atunci, să ne explicați, vă rog, care-I scopul acestei alianțe? Orice explicație este inutilă, atât timp cât lucrurile sunt evidente. Refuzul de a vota moțiunea împotriva ministrului Energiei ne arată că PSD este un partid neputincios și nedemn de încrederea românilor.

Deputat Anamaria Gavrilă

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.