PSD propune: o viziune mai corectă și mai solidară pentru România!

PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă și unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare ca să venim cu soluții. Iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal.

Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect.

Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD

1 răspunde
  1. Corectitudinea nu este inseamna egalitarism socialist !
    Corectitudinea nu este inseamna egalitarism socialist ! says:

    Vorbe frumoase dar cine are ochi sa vada, vede ca, dimpotriva, in ultimele luni Romania s-a angajat si mai mult pe spirala inflationista si ca puterea de cumparare a cetatenilor onesti scade de la o zi la alta, de la o ora la alta. Majorarile de pensii de la inceputul anului au fost de mult inghitite de inflatie iar urmatoarele sunt subiect de negocieri politicianiste intre PSD si PNL, cu UDMR castigand la toate mesele…. Raportata la puterea de cumparare a cetatenilor romani, inflatia din Romania este de 2-3 ori mai mare decat media europeana iar corectitudinea nu trebuie sa insemne distribuirea mizeriei, prin tot felul de formule egalitariste socialiste, deghizate cu formule demagogice ca solidaritate, echilibrare, etc. Pensiile ar trebui stabilite exclusiv pe principiul conributivitatii iar restul formelor de sprijin ar trebui suportate de la Buget, stabilite in cuantumuri care sa nu frustreze/descurajeze pe cei care au contribuit efectiv. Altfel, amestecand lucrurile din considerente “umanitare” si interese politice evidente, care tin de doctrina Socialista, Romania va fi condamnata la subdezvoltare. Ca si pana acum ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.